Összefeszülések alfája és omegája - Iski Kocsis Tibor kiállítása nyílik az Új Kriterion Galériában

Új kiállítással jelentkezik a csíkszeredai Új Kriterion Galéria. A csütörtökön megnyíló tárlaton Iski Kocsis Tibor olyan témákat feszeget, mint a végtelen kérdése, az anyag anyagtalansága, vagy az anyag kilépése saját magából.

Csütörtökön nyílik meg az Új Kriterion Galéria újabb tárlata Csíkszeredában. A bemutatkozó művész, Iski Kocsis Tibor ahhoz a festőgenerációhoz tartozik, akik nyíltan fordulnak a globális társadalmi kérdések felé. A sorozatokban gondolkodó festő olyan jelenségekre hívja fel a figyelmet és mutatja be őket, mint az ökológiai pusztítás, az identitástudat, a városok szülte feszültségek, vagy a mezőgazdasági problémák. Mindezt szabadon ötvözi egy sajátos képi világgal, melyben egymásra találnak a hagyományos festészeti technikák a modern fotószerűséggel – olvashatjuk az alkotóról.

„Iski Kocsis Tibor szereti az olyan kiállítás-címeket, amiket valahol és valahogyan biztosan ért mindenki, de valójában első hallásra fogalmunk sincs, hogy mit jelentenek. Mit takarhat vajon az a szóösszetétel, hogy ’Torzó szingularitás’? Az első szó művészettörténeti kontextusban érthető, és a másodikat is hallhattuk már akár a tudomány vagy a technológia területén, na de hogy kerül össze a kettő, és vajon mi köze a művészethez? (…)
A fotó az égboltról, a festmény a felhőről, a kép a márványról, a szike-rajz a hegyről, a szénrajz a Holdról mind ugyanabba a pontba mutat, a feketelyuk közepébe, és rákérdeznek, hogy ezeknek a pillanatnyi és ősrégi jelenségeknek, vagy az itt és most érzékelhető formáknak a mibenléte mégis miben gyökerezik? Ez a pont a megtapasztalható világunk az alfája és ómegája” – fogalmaz az alkotó művészetéről Vékony Délia.

Iski Kocsis Tibor: Torso Singularity
Új Kriterion Galéria (Csíkszereda, Petőfi u. 4.)
Megnyitó: 2022. június 23. 19 óra
Megtekinthető: 2022. július 23-áig

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?