Örmény Művészeti Fesztivált szerveznek Gyergyószentmiklóson

Tizennegyedik alkalommal szervezik meg az Örmény Művészeti Fesztivált Gyergyószentmiklóson. Szeptember 6–8. között kiemelt hangsúlyt fektetnek az örmény kultúrára és gasztronómiára, de a programból nem marad ki a szórakozás sem.

Szeptember 6–8. között szervezik meg a XIV. Örmény Művészeti Fesztivált Gyergyószentmiklóson. Az esemény célja, hogy bemutassa és népszerűsítse az örmény kulturális és művészeti örökséget, különös tekintettel a közösség értékeire – írják közleményükben a szervezők.

Forrás: RomKat

Az esemény különlegessége az ünnepélyes megnyitó lesz, amelyet szeptember 6-án, pénteken 16 órától tartanak Ákontz Kövér István emlékére, a Korona melletti emléktáblánál. A megnyitót követően számos kiállítás és program várja az érdeklődőket az Örmény Közösségi Házban és a város több pontján, melyek során az érdeklődők betekintést nyerhetnek az örmény kézművesség, és gasztronómia világába.

A kiemelt programok között szerepelnek a kiállítások, Szekula Ágoston László és Fórika Sebestyén előadása Világot átszelő út címmel, Vörösváry Márton nemzetközi díjas hegedű- és zongoraművész koncertje, a Karabahi diákok és a remetei örmény táncosok műsora, Gheorghita Orsolya (Bécsi Állami Operaház) előadóestje, valamint a Churut-fesztivál bemutatókkal, kóstolókkal és örmény tánctanulással.



A rendezvény minden napját különleges zenei és kulturális programok teszik emlékezetessé. A fesztivál zárónapján, vasárnap, az Örmény Katolikus Templom búcsúünnepén Dr. Kovács Gergely érsek celebrálja a szent liturgiát.

A rendezvény részletes programja az esemény Facebook-oldalán olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?