Határtalan fesztivál – Tizenkettedik alkalommal szervezik meg a Szent László Napokat Nagyváradon

Június 24–30. között tizenkettedik alkalommal kerül sor a nagyváradi Szent László Napokra, amelyre idén határtalan fesztiválként hivatkoznak a szervezők.

Határtalan fesztivál – ezzel a mottóval szervezik meg idén június 24–30. között a 12. Szent László Napokat Nagyváradon. Mint a szervezők fogalmaztak, ez a fesztivál a szó számos értelmében határtalan, hiszen évről évre többen érkeznek rendezvényre az anyaország közeli régióiból, de a határtalan azért is, mert nagyon sok Nagyváradról külföldre elszármazott időzíti a Szent László Napok idejére az éves hazautat, így az esemény számos szórakozási lehetőség mellett a nosztalgiának is teret ad.

Fotó: Molnár Ferenc/ Szent László Napok Facebook-oldala

Változatos, mondhatni határtalan lesz ugyanakkor a zenei felhozatal is, a kulturális forgatag és a vásári kavalkád. A Szigligeti Színházban június 24-én, hétfőn 19 órától zajló nyitógálán a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttest láthatja a nagyváradi közönség, a csíkszeredaiak a Boldogasszony tenyerén című előadásukkal nyitják meg az eseményt. A gálára a belépés ingyenes, de meghívó igényléséhez kötött, amelyeket a Szent László Egyesület székhelyén (Nagyvárad, Kálvin János utca 1. szám) lehet igényelni június 17-étől, hétfőtől, munkanapokon 10.00–18.00 óra között.

A Kecskeméti Katona József Színház Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musical előadását hozza el a nagyváradi közönségnek a Szent László Napokra. Az előadást június 28-án, pénteken 18 órától a Szigligeti Színházban láthatják az érdeklődők egy jelképes, 5 lejes belépő fejében, amelyet a Szent László Egyesület székhelyén lehet igényelni június 19-étől, szerdától munkanapokon 10.00–18.00 óra között.

Fotó: Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

A Szent László Napok legtöbb eseményének helyszíne különben ezúttal is a nagyváradi vár lesz, ahol olyan sztárok lépnek majd színpadra, mint Deák Bill Gyula, a Kowalsky meg a Vega, Zorán, de lesz ABBA Tribute Show, és felcsendülnek Máté Péter és Cserháti Zsuzsa slágerei is. Zenekarával, a Fényerővel érkezik a fesztivál színpadára Molnár Levente világhírű operaénekes.

A gyermekeket számos izgalmas kaland mellett Tompeti és Barátai várják, Mosó Masa mosodája címmel pedig a Veronaki zenél a legkisebbeknek, illetve a nosztalgiázni vágyó „nagyobbaknak”. Természetesen lesznek kiállítások, zenei események, könyvbemutatók, nem maradhat el a Szent László-napi sokadalom és vásár, a Nagyváradról elszármazottak találkozója, a hagyományos biciklizés Szent Lászlótól Szent Lászlóig, hungarikumokkal lehet ismerkedni és több színházi előadásra is várják a nagyérdeműt.

A részletes program hamarosan elérhető lesz, érdemes követni a Szent László Napok honlapját, Facebook- és Instagram-oldalát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?