Hamarosan kezdődik a nagyszebeni Ars Hungarica kulturális fesztivál

„Nagykorú” lett a nagyszebeni Ars Hungarica kulturális fesztivál. A szórvány magas színvonalú rendezvényének tizennyolcadik kiadását november 10-19. között tartják. A sokszínűségéről híres fesztivál több mint 25 kulturális programmal várja az érdeklődőket, melyek között minden korosztály találhat majd kedvére valót.

A nagyszebeni Ars Hungarica kulturális fesztivál a szórvány magas színvonalú rendezvénye, amely sokszínűségével van jelen Erdély és Kárpát-medence kulturális életében. A színes programsorozat célja a több évszázados helybéli magyar jelenlét hangsúlyozása mellett az, hogy hozzájáruljon a magyar közösség érvényesüléséhez itt, a Kárpát-medence határán, magyar kulturális gyöngyszemeket mutasson be és hidat képezzen a közös anyanyelvet beszélő és közös igényeket képviselő személyek, intézmények között.

Fotó: Ars Hungarica

A nagyszebeni Ars Hungarica fesztivál a helyi kulturális kínálat egyik fontos, nemzetközileg elismert és közkedvelt rendezvénye. A magyar hagyományokat és a kulturális gazdagságot mutatja be a helybélieknek és az ide érkező vendégeknek. Megerősíti a hovatartozás érzését és kikapcsolódási lehetőséget kínál a helyi magyar közösség számára.

A november 10-19. között zajló fesztivál több mint 25 kulturális programmal várja a helyi és az odalátogató közönséget. A képzőművészeti kiállítások, vezetett városnézés, filmvetítések, koncertek, színházi előadások és gyermekfoglalkozások mellett könyvbemutatókra, beszélgetésekre és bábszínházi előadásokra is sor kerül.

A Nagyszebenhez közeli Vizakna településre is elvisznek néhányat az Ars Hungarica kulturális rendezvényei közül. November 11-én, szombaton 19 órától itt is bemutatják Benedekffy Katalin Egy csipetnyi Erdély című könyvét a Református Gyülekezeti Teremben. A bemutatót előadás, beszélgetés és filmvetítés követi. November 12-én, vasárnap 19 órától Petőfi 200 címmel filmvetítésre és beszélgetésre kerül sor Maksay Ágnessel, T. Szabó Leventével és László Loránddal „Hallgass zúgó szél, hadd beszéljek én…” Petőfi Erdélyben címmel. November 16-án, csütörtökön 19 órától Béres Levente zongoraelőadását hallgathatja meg a közönség, melynek helyszíne szintén a Református Gyülekezeti Terem lesz.

A nagyszebeni Ars Hungarica kulturális fesztivál részletes programját az esemény honlapján, valamint Facebook-oldalán olvashatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?