Hatalmas sikerként könyvelik el a szervezők az idei EgyFesztet

Óriási siker volt az idei gyergyószentmiklósi EgyFeszt fesztivál. Augusztus 1–4. között több mint 15 helyszínen zajlottak a programok, és mint Gergely Imre, a fesztivál egyik szervezője fogalmazott, „ahol 400 embernek volt hely, ott 400 ember volt.”

A gyergyószentmiklósi EgyFeszt összművészeti fesztivált idén is óriási sikerként könyvelik el a szervezők. Bár számos más fesztivállal, kisebb-nagyobb programmal egyidőben zajlott, ez nem látszott meg az érdeklődők számán. A hivatalos statisztikák elkészítése még folyamatban van, azonban Gergely Imrétől, a fesztivál egyik szervezőjétől sikerült megtudnunk egy-két izgalmas részletet.

Forrás: EgyFeszt Facebook-oldala

Mint Gergely Imre fogalmazott, jelentős változtatás nem volt az előző évekhez képest, ám idén érezték igazán azt, hogy mindaz, amin éveken keresztül dolgoztak, elkezdett beérni. Elmondása szerint több mint 15 fesztiválhelyszín volt, ahol napközben különböző programok zajlottak, és annak ellenére, hogy ezek gyakran egybeestek, mindig mindenhol szinte teltház volt.

Mint megtudtuk, tavaly rengeteg ember érkezett pusztán azért, hogy a Bagossy Brothers Company megalakulásának 10. évfordulójára szervezett koncerten részt vegyenek. Ezek az emberek csak jöttek és mentek, ám idén úgy saccolják, hogy a résztvevők kétharmada mind a négy napot Gyergyószentmiklóson, a fesztivál területén töltötte.

Forrás: EgyFeszt Facebook-oldala

Természetesen idén is az esti koncertek mozgatták meg a legtöbb embert: a három fő fellépő, Havasi, a Tankcsapda és Parov Stelar koncertjén is több mint 5000 résztvevő bulizott. Emellett viszont nagy érdeklődésnek örvendhetett a Könyvudvar is, ahol az író-olvasó találkozókra szépszámban begyűltek, de külön sikerként emelik ki a minden helyszínen biztosított gyerekfoglalkozásokat is, ahol a szülők bátran hagyhatták a kicsiket. „Ahol 400 embernek volt hely, ott 400 ember volt” – fogalmazott Gergely Imre.

A szervezők törekedtek arra, hogy a program összeállításakor minden korosztály igényeire tekintettel legyenek, ez pedig meg is hozta a gyümölcsét, hiszen tényleg úgy tűnt, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki élvezettel tölt időt a fesztiválon. Különösen szépen látszott ez az esti koncerteken, ahol – mint Gergely Imre fogalmazott – a még nyakba ülős kisgyerektől a legidősebbekig mindenki képviseltette magát.

Forrás: EgyFeszt Facebook-oldala

A helyiek továbbra is pozitívan viszonyulnak a fesztiválhoz, Gergely Imre szerint a megkérdezettek mindegyike kifejezetten jól érezte magát, sőt, a fellépők többsége is jelezte, hogy jövőre szívesen visszatérne.

Forrás: EgyFeszt Facebook-oldala

A fesztivál rajongói számára pedig egy jó hír is van, ugyanis már kitűzték a jövő évi kiadás dátumát: 2025. július 31. és augusztus 3. között újra lesz EgyFeszt. Aki pedig már most biztos abban, hogy részt venne rajta, az kedvezményes áron csaphat le a jegyekre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?