Színes programkínálattal várja az érdeklődőket a 23. Partiumi Magyar Napok

Alig két héten belül ismét megkezdődik Szatmárnémetiben a nyár legkedveltebb kulturális fesztiválja, a Partiumi Magyar Napok. Az évről-évre több tízezres tömeget megmozgató, országosan is ismert és elismert rendezvényt 23. ízben rendezik meg a megyeszékhelyen augusztus 14–18. között.

A Partiumi Magyar Napok eseményeinek ebben az évben is több helyszín ad otthont: a már hagyományosnak számító Kossuth-kert mellett a Tűzoltótorony parkjába, a Szépművészeti Múzeumba és az Északi Színházba várják a látogatókat. A szervezők célja, hogy a szatmári magyarság ünnepén ezúttal is minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást kínáljanak, illetve remek alkalmat biztosítsanak arra, hogy rég nem látott ismerősökkel, barátokkal találkozzanak a Kossuth-kert hűvös lombjainak árnyékában, ahol a világ legjobb bográcsos ételei rotyognak és a környék legjobb boraival lehet koccintani.

Forrás: Partiumi Magyar Napok Facebook-oldala

Az előző kiadásokhoz hasonlóan, most is rengeteg kulturális és szórakoztató rendezvénnyel készülnek: a magyar zenei élet kiválóságaival, látványos koncertekkel, színházi előadással, filmvetítéssel és más izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. A közel száz programból jó szívvel ajánlják a városba érkező remek bábelőadásokat, a Tűzoltótoronynál található CBA színpadnál, a várva-várt Kossuth- kerti állandó programokat, valamint a Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akcióját is.

Színes koncert-palettával várják a szórakozni vágyókat ezúttal is. Augusztus 15-én este Magyarország egyik legnépszerűbb és legkedveltebb énekese, Demjén Ferenc lép a Tarr Beton színpadra az újközpontban. Augusztus 16-án, a Kossuth-kerti Partiumi Borudvarban a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett Pál István Szalonnát és bandáját üdvözölhetik az érdeklődők, valamint a Rézeleje fanfárosokat, míg az Ardealul nagyszínpadon a pozitív és elgondolkodtató hangulatú, ám energikus popzenét játszó Margaret Island zenekart fogadhatja a közönség.

Forrás: Partiumi Magyar Napok Facebook-oldala

Augusztus 17-én egy fiatal, energikus duó, a Pandora Projekt és a Don’t stop the Queen tribute zenekar fokozza a hangulatot a borudvarban, míg az est fő fellépője a magyarországi Blahalouisiana zenekar lesz. Augusztus 18-án fellép a Kacaj pécsi folkpop zenekar és az egyedülálló hangzású Gypo circus. Az idei Partiumi Magyar Napok zárókoncertje pedig méltó befejezése lesz a rendezvénynek, ugyanis fergeteges, látványelemekben gazdag koncertet ígér a Dolly Plussz együttes.

További részletek és a teljes program elérhető az esemény honlapján, Facebook-oldalán, valamint a FestivApp applikációban is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?