banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Városnapokra készül Szatmárnémeti – pénteken kezdődik a buli

Számos érdekesség, koncert és kísérőrendezvény szerepel a Szatmárnémeti Városnapok programjában. Drónshow és nappali tűzijáték is lesz, és természetesen nem marad el a hagyományos, Nemzetközi Erősemberverseny sem.

Napok óta zajlik a munka Szatmárnémetiben, elsősorban az új főtéren, amely a központi helyszíne a városnapi rendezvénynek. Péntektől kezdődően ugyanis féktelen buli helyszíne lesz az Október 25. tér: május 24. és 26. között szervezik meg a Szatmárnémeti Városnapokat.

Ilyen volt a buli a tavalyi rendezvényen | Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal

A rendezvény elsősorban a koncertekkel vonzza ki a látogatókat. A nyitónapon az Ad Libitum Voices énekesei a szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia zenekarával lépnek majd fel, később érkezik AMI, a magyarországi Dzsúdló és Delia is. A szombati nap sztárjai Alina Eremia, a The Motans zenekar, Smiley és a SunCity Brass lesz. Az igazi nagyágyú – legalábbis a magyar közönség számára – vasárnap érkezik majd, ugyanis fellép a Bagossy Brothers Company. Az utolsó napon lép majd színpadra a kolozsvári Voltaj is.

Az elmúlt évben kevesen készültek rá, ám végül nagyon látványos lett a nappali tűzijáték, amely színes füsttel töltötte meg az eget az új városközpont felett. Most már valószínűleg sokan készülnek rá, hogy lássák az attrakciót pénteken. Mint ahogy valószínűleg sokakat érdekel majd a nagy külföldi zenekarok koncertjeit színesítő drónshow is – izgatottan várjuk, hogy olyan látványos lesz-e a repülő eszközök tizedmásodpercre összehangolt tánca, mint az mondjuk a Metallica budapesti koncertjén volt pár éve.

A népzene és néptánc kedvelői számára külön színpadot állítanak és rengeteg gyermekprogram is szerepel a rendezvény műsorában.

Sok érdeklődőt szokott vonzani az erősemberverseny is, amelyre Romániából és a környező országokból is érkeznek versenyzők. Ők nemcsak kamionok húzásában jeleskednek, több tíz kilós „bőrönddel” is szaladgálnak, vagy autókat emelgetnek. Az idei verseny a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előtti utcában lesz vasárnap 15 órai kezdettel.

A Szatmárnémeti Városnapok teljes programja ide kattintva böngészhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?