Ők lesznek a 32. Tusványos fellépői

Az Ismerős Arcok, a Magna Cum Laude és a Quimby is színpadra áll a július 18. és 23. között megtartandó Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban Tusnádfürdőn. A szervezők feltöltötték az idei program egy részét, legalább is ami a koncerteket illeti.

A hatnapos rendezvénysorozat első estéjén Maszkura és Tücsökraj lép a Petőfi nagyszínpadára, őket pedig a Tusványosra már visszatérőnek számító Magna Cum Laude követi. Magyarországról érkezik még az 1983 nyarán barátokból és iskolatársakból összeverődött Pál Utcai Fiúk, akik szerda este lépnek színpadra, őket követi a Qumby hatosfogata. Csütörtökön, a kétszeres Fonogram-díjas Vad Fruttiké lesz a színpad, előttük pedig a 30 éve underground zenét játszó Anima Sound System lép fel.

Fotó: Tusványos Facebook-oldal

A tusnádfürdői nyári szabadegyetem utolsó két napján az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Parno Graszt hozza el hagyományőrző cigánydalait, majd Péterfy Bori & Love Band, akik a sanzonok, alternatív rock és a pszichedelikus pop műfajaival rázzák fel a közönséget. A 32. Tusványost az immár három évtizede pályán levő Republic zenekar és az őket követő Ismerős Arcok zárja.

Az idei Tusványoson számos erdélyi feltörekvő együttes is jelen lesz, többek között a 2019-ben alakult erdélyi alternatív rockzenekar, a Szintaxis, akik első nagylemezüket 2023 márciusában mutatták be Fel az égre címmel. De a frissen, 2022-ben alakult Mano & Gregor zenekar, akik a jól ismert indie-folk zenei stílust képviselik, továbbá a sepsiszentgyörgyi Raklap és A csajod is színpadra állnak.

További részletek és részletes leírás a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborról a rendezvény hivatalos weboldalán találhatók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?