Van, ami örök – Megkezdődött a Tusványos

„Van, ami örök” mottóval kedden kezdődik Tusnádfürdőn a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata. A hivatalos megnyitó szerda délelőtt lesz: ekkor kezdődnek a szakmai-közéleti programok.

A 47 partnerszervezet 27 rendezvényhelyszínen több mint négyszáz programmal várja a táborba érkező érdeklődőket. Az időszerű közéleti, politikai kérdésekről szóló pódiumbeszélgetéseket idén négy témakörbe csoportosították: a háború és következményei, a gazdasági helyzet és a válságkezelés, Európa jövője és a magyar nemzetpolitika.

Fotó: Tusványos Facebook-oldala

A Tusványos számos kulturális, hagyományápoló, ismeretterjesztő és szórakoztató programot kínál. A fesztivál koncertprogramja kedd este a Transylvanium, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Tankcsapda fellépésével indul. A hét folyamán a Margaret Island, Kowalsky meg a Vega, az Aurevoir., a Bagossy Company, a 4S Street, a Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája és a Honeybeast is fellép.

A hagyományos szombat délelőtti politikai fórumon Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke tart előadást, valamint válaszol a közönség kérdéseire.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?