Nyitott Könyvek Éjszakája – Egész estés családi programra készülnek a székelyudvarhelyi könyvtárban

Nyitott Könyvek Éjszakája néven szervez egész estés programot a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár augusztus 25-én, pénteken. A 19 órakor kezdődő eseménysorozat kínálatában minden korosztály találhat kedvére valót.

Habár a legtöbb könyvtár ehhez hasonló eseményeket a Múzeumok Éjszakáján szokott szervezni, Szőcs Endre, a Székelyudvarhely Városi Könyvtár igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy egy ilyen kis város közösségét kár lenne megosztani, így a Nyitott Könyvek Éjszakája már hagyományosan egy különálló eseménye a városnak.

Fotók forrása: Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár Facebook-oldala

Augusztus 25-én, 19 órai kezdettel mind a könyvtár épületében, mind az udvaron, de még az épület előtt lévő parkolóban is színes programokkal várnak minden érdeklődőt. Szőcs Endre hangsúlyozta, a lényeg, hogy minden korosztály számára többféle stílusú programlehetőség legyen, így a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett az odalátogatók kipróbálhatják a földrengésszimulátort, de lesz diafilmvetítés, papírszínház, koncertek, szabadtéri játékok, kézművesség, és sok egyéb szórakozási lehetőség is.

Külön érdekesség, hogy ezen az estén mutatják be a könyvtár legújabb termét, amely nem más, mint egy interaktív sószoba, melynek a hagyományos sószobákhoz képest az a különlegessége, hogy egy mozgásra reagáló fallal van felszerlve, így táncolni, ügyességi játékokat játszani és sportolni is lehet benne, a testmozgás hatására pedig sokkal nagyobb hatást vált ki a beinhalált só.

A programsorozat 19 órától körülbelül éjjel 2 óráig tart, ebben az időintervallumban várnak mindenkit sok szeretettel a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárba.

Részletes program az esemény Facebook-oldalán olvasható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?