Nyilvánosságra hozták az Emmy-díj jelöltjeinek listáját

A Shogun című sorozat vezeti az idei Emmy-listát. A további jelöltek között szerepel még A mackó, A gyilkos a házban, A törvény nevében és A korona is.

A Shogun című sorozat kapta a legtöbb jelölést a 2024-es Emmy-listán: 25 jelölést szerzett, köztük a legjobb drámasorozatét is, ezzel pedig több eddigi rekordot is megdöntött – hozta nyilvánosságra a The Hollywood Reporter.

Shogun, A mackó és a Törvény nevében című alkotások jelenetei/ Forrás: The Hollywood Reporter

Szintén a top-jelöltek között van a nagy sikereknek örvendő A mackó című sorozat is, amely a maga 23 jelölésével a vígjátéksorozatok rekordját állította fel. 21 jelölést tudhat magáénak a Gyilkos a házban, 19-et A törvény nevében, és 18-at A korona.

Összességében a Netflix médiaszolgáltató és produkciós vállalat vezeti a listát: 35 alkotása összesen 107 jelölést zsebelhetett be. Az FX televíziós csatorna kilenc műsora 93 jelölést hozott, a HBO 29 műsorát pedig összesen 91 alkalommal jelölték.

Színészek közül olyan nevek kerültek fel az idei Emmy-jelöltek listájára, mint Jennifer Aniston és Reese Whiterspoon. Mindketten a legjobb drámai sorozat női főszereplője címre esélyesek a The morning show-ban nyújtott alakításukért. Meryl Streep a Gyilkos a házban című vígjáték mellékszereplőjeként esélyes az Emmy-díjra, Ryan Gosling pedig a Satuday Night Livenak köszönhetően még akár az idei év legjobb vígjátéksorozat-színésze is lehet.

A 76. Emmy-díjkiosztót élőben közvetítik a Los Angeles-i Peacock Színházból szeptember 15-én, vasárnap. A jelöltek teljes listája itt érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?