banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Marosvásárhely: hamarosan kezdődnek a Bernády Napok

26. alkalommal szervezi meg Marosvásárhelyen a Dr. Bernády György Közművelődési Alapítvány a Bernády Napokat.

A korábbi évekhez hasonlóan, a fiatalabb korosztály sport- és tematikus vetélkedőkön méretkezhet meg, míg a művészetkedvelők számára kiállításokkal és színvonalas gálaesttel készül az alapítvány - tájékoztatnak a szervezők.

A rendezvénysorozat október 18-án, a Maros Megyei Múzeummal közösen szervezett Egy különlegesen nagyszerű ember (160 éve született Dr. Bernády György) online vetélkedővel kezdődik.

Fotó: archív/Bernády György Közművelődési Alapítvány Facebook oldala

Nem marad el a nagy népszerűségnek örvendő sportvetélkedő sem, Mihály Sándor Szilárd testnevelő tanár irányításával, október 22-23-án, a Szász Adalbert Sportiskolánál. 

Október 24-én a Bernády Ház tetőtéri galériájában a Művészeti Líceum diákjainak kiállításmegnyitójára, valamint díjazására kerül sor, majd a hivatalos megnyitó alkalmából Barabás István és Barabás Bortnyik Irén emlékkiállítás nyílik a földszinti galériában. 

Október 25-én mindenkit szeretettel várnak Dr. Bernády György sírjának és szobrának koszorúzására. A koszorúzások után a Bernády Házban díjazzák a „kincskeresőket”.

A hagyományokhoz híven, a rendezvénysorozatot záró gálaest 18 órakor kezdődik, a Kultúrpalota nagytermében. A Bernády-emlékplakett átadása után fellép az est díszvendége, Csákányi Eszter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Amikor találkoztam Barisnyikovval című monodrámával, Kertész Endre csellós közreműködésével. 

A gálaestre jegyet igényelni október 14-től, hétfőtől lehet telefonon (0265 266 855) vagy személyesen a marosvásárhelyi Bernády Házban (Horea u. 6 szám) hétköznapokon 9 – 17 óra között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?