Koszika Szatmárnémetibe is elviszi az erdélyi szimfonikus meséket

Két egymást követő nap is előadja Transylvanian Symphonic Tales című hangversenyét a Koszika & The HotShots együttes és a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia.

A filharmónia közleménye szerint a Transylvanian Symphonic Tales, avagy az Erdélyi szimfonikus mesék cím mögött egy fergeteges vokál-szimfonikus koncert rejlik, amely eklektikus zenei formát feszeget: a Koszika & The HotShots zenekar és meghívottaik egy teljes szimfonikus zenekar kíséretében adnak elő újrafogalmazott magyar és román népdalokat és saját dalokat, de néhány nemzetközi sláger is felcsendül. A repertoár egy teljes mértékben 21. századi, sokszínű, eklektikus és elektronikus hangzásban szólal majd meg, átjárást teremtve a népi, a klasszikus és a kortárs zenei nyelvezet között.Fotó: a Koszika & The HotShots Facebook-oldala

A szimfonikus hangszerelések és átiratok nagyját Vaughn Roberts újzélandi származású, az Amerikai Egyesült Államokban képzett, ott tanárként is dolgozó, jelenleg Marosvásárhelyen élő művész valósította meg, akinek vezénylete alatt a zenekar már többször játszott a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia kíséretében és egyszer a Brassói Állami Filharmóniával.

A hangversenyt egyébként a Koszika & The HotShots együttes megalakulásának tizedik évfordulóján mutatták be.

A bérletszünetben előadott koncertekre csütörtökön és pénteken 18:30-tól kerül sor a filharmónia termében, vezényel Vaughn Roberts karmester, zeneszerző. A járványügyi intézkedések értelmében a terem kapacitása 30 százalékban használható ki, a helyek száma korlátozott. Érdeklődni a filharmónia jegypénztárában, a 0786085416-os telefonszámon lehet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?