„Kolozsvárra jönni egyfajta hazatérés” – ilyen volt a Jóvilágvan koncert a Kolozsvári Magyar Napokon

A folyó balladái című lemezüket első alkalommal hallhatta a közönség.

Péntek este a szlovákiai Jóvilágvan zenekar lépett fel a Bánffy-palota udvarán, a 12. Kolozsvári Magyar Napokon. Negyedik lemezüket, A folyó balladáit, amely júliusban jelent meg, most hallhatta először a nézőközönség. A koncert után Bokor Réka énekessel beszélgettünk.

Bokor Réka úgy vélte, itt, Kolozsváron sorsközösségre találtak. „Mi nagyon igyekszünk Felvidéken összetartani a közösséget, olyan kulturális eseményeket szervezni, ahol az embereknek van lehetőségük felvidéki magyarokkal ismerkedni, úgyhogy Kolozsvárra jönni is egyfajta hazatérés, tényleg nem túlzok” – mondta.

A zenekar lépett már fel a Kolozsvári Magyar Napokon, 2018-ban a Farkas utcai színpadon. Mint mesélték, nem voltak túl sokan a koncerten, ám nagyon „befogadó és nyitott” közönséggel találták szembe magukat, ami abszolút pozitív élmény volt számukra.

Arról, hogy milyen érzés újra zenélni, nézők előtt játszani, az énekes így nyilatkozott: rendkívül jó, hiszen volt már olyan koncertélményük, amikor üres nézőtéren játszottak, ami emberpróbáló feladat volt, hiszen szerinte éppen az a szép az élő zenében, hogy azt az energiát, ami a közönségtől jön, fel tudják használni a színpadon.

Az énekest legújabb lemezükről is kérdeztük. Negyedik, A folyó balladáit című lemezüket idén júliusban adták ki. „Ez egy nagyon nagy mérföldkő a zenekarunknak, nagyon sokat dolgoztunk rajta, mindenki a sajátjának érzi, abszolút mindenkinek az ötleteit magába foglalja, úgyhogy eljutunk lassan-lassan, tizenöt év alatt újabb és újabb stációkba” – nyilatkozta Bokor Réka.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?