Kiváló programokat kínál a torockói Duna-Ház idei évada

Számos figyelemreméltó rendezvénnyel kecsegteti a Duna-Ház az érdeklődőket, amelyek kivétel nélkül az intézménynek azon célkitűzéseit hivatottak szolgálni, amelyekért megalapították: az össznemzetben gondolkodás, a határon túli magyar kultúra, nemzeti identitás és anyanyelv megőrzésének elősegítése, az anyaországgal való szellemi kapcsolattartás biztosítása és a nemzeti egység tudatának erősítése.

A Duna-Ház évada általában szeptember közepén, iskolakezdés után indul és a június 6-a körül megrendezett Duna Nappal ér véget. Az évről-évre gazdagabb, mindenik korosztályt megszólító programkínálat egyre nagyobb népszerűségnek örvend és távolabbi településekről is Torockóra vonzza az érdeklődőket.

Legutóbb két teltházas esemény zajlott, október 30-án volt Klotz Miklós fotógráfus Torockó és viselete című, 16 év gyűjtőmunkájának eredményét tartalmazó könyvének a bemutatója, október 31-én pedig Marosán Csaba színművész, a Duna-Ház rendszeres vendége tartott tematikus színpadi előadást Luther asztalánál címmel, a reformáció emléknapjának és 505. évfordulójának tiszteletére.

Illusztráció forrása: A torockói Duna-Ház Facebook-oldala

A Mesepadlás sorozat keretében november 11-én, pénteken 16.30 órai kezdettel, a Duna-Ház a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban készül egy nagyszabású Márton-napi vigadalmat megvalósítani, interaktív zenés-táncos műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal és látványos lámpás felvonulással. A kihelyezett családi programra a Bethlen-kollégium óvodásai és kisiskolásai mellett szeretettel várják a szülőket, rokonokat is a kollégium dísztermében és udvarán.

A Duna-Ház legközelebbi kiemelt eseményére november 16-án, szerdán kerül sor Médiatudatosság napja a Duna-Házban címmel. Délelőtt 10 órától Nagy Károly, a Transzparens Újságírásért Alapítvány menedzsere tart előadást a médiatudatosságról és a posztújságírásról, ezt kerekasztal beszélgetések és workshopok követik, jelen lesznek Pongrácz Bálint médiaelemző, újságíró és Bereczki Dávid, a Transzparens Újságírásért Alapítvány kommunikációs igazgatója. Az esemény Vastag Tamás koncertjével ér véget.

December 10-én zárul a népi bútorfestő tanfolyam a Duna-Házban, a tervek szerint ünnepélyes keretek között, Boros Erzsébet népdalénekes fellépésével és a tanfolyamon készült alkotásokból nyíló kamarakiállítással. A Ne vesszen el a múltunk! címet viselő, közkívánatra újraindult népi bútorfestő tanfolyam a torockói Király Ferenc, a népművészet mesterének értő irányításával zajlik.

Ugyanakkor a Duna-Ház állandó programjai is folytatódnak: a filmklub, az online-mesetorna, a Mesepadlás, a Tekergő meseműhely és nem utolsó sorban a dr. Ferenczi Enikő mentálhigiénés szakember által megtartott előadások, amelyek a Duna-Ház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján követhetők, és amelyeknek csak az online bekapcsolódók száma esetenként meghaladta a kétezret. Bővebb információkat mindezekről a Duna-Ház honlapján találhatnak az érdeklődők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?