Megkezdődött a XIII. Nagyváradi Könyvmaraton

A Léda-házba várja látogatóit a XIII. Nagyváradi Könyvmaraton, amely október 20. és 22. között, csütörtöktől szombatig színes programokat kínál az érdeklődőknek.

Az idei esemény különlegességeiről Simon Judit szervezőt kérdeztük, aki elmondta, hogy a Nagyváradon immár hagyományos kulturális esemény célja továbbra is a könyvekkel, szerzőkkel, illetve kiadókkal való megismerkedés. Ismertette, hogy ez alkalommal a marosvásárhelyi Lector, a kolozsvári Kriterion kiadó hozta el könyveit a maratonra, valamint a szervező Holnap kulturális egyesület sajátjai is bemutatásra kerülnek.

Simon Judit | Kép forrása: Művelődés havilap hivatalos oldala

„Az mindenféleképpen különleges momentuma lesz a rendezvénynek, hogy Visky András bemutatja a legújabb regényét, hiszen ez tényleg egy korszakos alkotásnak tekinthető. A másik különlegesség pedig egy közösségi színházi forma, a Mitől miénk ez a város?, amiben a résztvevőket, tehát a hallgatóságot is felkérjük, hogy meséljen olyan történetet, amitől ő magáénak érzi a várost, amelyben lakik,Nagyváradot” – fejtette ki a szervező. Hozzátette: az eseményen adják át a fiatal íróknak, költőknek szánt Kinde Annamária-díjat, valamint a Tabéry-novellapályázat fődíját is.

Simon Judit azt is elmondta, hogy az idei rendezvény otthona is különleges értékkel bír, hiszen a Léda-házban Brüll Adél, Ady Endre Lédájának családja élt.

A háromnapos rendezvény vendégül látja még többek között Kiss Ágnest, a cenzúra természetéről szóló Finomhangolás íróját, Hilgert Istvánt, a Váradi történet szerzőjét, valamint Gálfalvy Ágnest, a Lector kiadó vezetőjét. Bemutatják az Újvárad folyóirat októberi számát, Orlando Balaș drámáinak magyar fordításait, valamint a Máramarosi színek, bányavidéki árnyalatok című riportkötetet.

Fotó: Facebook/Nagyváradi Könyvmaraton

Az érdeklődők továbbá megismerhetik a Hervay Gizella költészetével párbeszédet folytató antológiát, illetve bemutatkozik Gagyi Judit Eszter költő, grafikus is. A könyvbemutatók sorát Nagy Béla Magunk vagyunk című sorozata is gazdagítja. A nagyváradi könyvmaratonon átadjak 

Az esemény részletes programjáról a Facebook-oldalon lehet tájékozódni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?