A hétvégén ismét megrendezik a Nagyváradi Könyvmaratont

A tényirodalomtól a szépirodalomig mindenki találhat kedvére valót az október 20. és 22. között, csütörtöktől szombatig a Léda-házban a Nagyváradi Könyvmaratonon – tájékoztatnak közleményükben a szervezők.

A tizenharmadik alkalommal megszervezett rendezvény vendége lesz Visky András, a Kitelepítés című regény szerzője, Kiss Ágnes, a cenzúra természetéről szóló Finomhangolás írója, Hilgert István, a Váradi történet szerzője, valamint Gálfalvy Ágnes, a Lector kiadó vezetője. Bemutatják az Újvárad folyóirat októberi számát, Orlando Balaș drámáinak magyar fordításait, valamint a Máramarosi színek, bányavidéki árnyalatok című riportkötetet.

Kép forrása: Facebook

Az érdeklődők megismerhetik a Hervay Gizella költészetével párbeszédet folytató antológiát, illetve bemutatkozik Gagyi Judit Eszter költő, grafikus is. A könyvbemutatók sorát Nagy Béla Magunk vagyunk című sorozata is gazdagítja. A nagyváradi könyvmaratonon átadjak a 2022. évi Kinde Annamária-díjat, valamint a Tabéry-novellapályázat fődíját, a fórumszínházi találkozáson pedig Tasnádi-Sáhy Péter segítségével arra a kérdésre keresik a választ: miért miénk a város?

Az esemény részletes programjáról a Facebook-oldalon lehet tájékozódni. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?