A mese örök – magyar népmese fesztivál lesz Nagyváradon

A mese örök mottóval szervezik meg Nagyváradon az első magyar (nép)mese fesztivált szeptember 30. és október 2. között. Vida Ágnes és Zámborszky Eszter interaktív előadásával, mesekocsmával, diafilmvetítéssel és sok más programmal várnak a szervezők, a nagyváradi Könyvmentők Egyesület tagjai kicsiket és nagyokat.

Amint az egyesület közleményéből kiderül, a fesztivált Csukás István gondolatai inspirálták: „A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is". A háromnapos esemény fő célja a mese, az olvasás, a népi kultúra népszerűsítése mellett a népi és kulturális örökség ápolása és továbbadása.

Kép forrása: Facebook

A hosszú hétvégén diafilmvetítéssel, könyvvásárral, könyvcsere akcióval, felnőtteknek szóló mesékkel kápráztatja el a Tekergő Mesekocsmába betérőket Hajós Erika és Bukocs János elismert mesemondók, Brugós Anikó népdalénekes által tolmácsolt dalok fokozzák majd a mesebeli hangulatot, de sok más színes program is várja a résztvevőkre. Vasárnap ellátogat Nagyváradra Vida Ágnes és Zámborszky Eszter, interaktív előadásaik segítségével megtudhatjuk, hogy a mese miként segít a gyermekek fejlődésében, különböző helyzetek megoldásában, illetve hiteles felnőtteké válásában.

Az esemény során befolyt összeget a Guttenberg-iskola program kasszájába kerülnek. Az eseményt támogatni is lehet banki utalás formájában, illetve az eseményen a kihelyezett perselybe elhelyezett összeggel. További részletek a Facebook-eseménynél érhetők el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?