Különleges kikapcsolódás: hőlégballon-fesztivál lesz Kézdivásárhely közelében

Románia-szerte ritkaságszámba megy az a rendezvény, amelynek csütörtöktől vasárnapig Kézdivásárhely a házigazdája: a városhoz tartozó Fortyogófürdőn hőlégballon-fesztivált szerveznek. A koncertekkel, szabadtéri filmvetítéssel és szakmai előadásokkal is színesített rendezvényen a szervezők 10-12 hőlégballonra számítanak.

A rendezvény az X Balloon Fest címet kapta, miután a főszervező egy kézdivásárhelyi magáncég, az X Balloon Transylvania. A vállalkozást Kovács Gyula és neje, Izolda indította néhány évvel ezelőtt, elsőként kínálva hőlégballonos utazásokat Háromszéken. A fesztiválhoz a megyei és a kézdivásárhelyi önkormányzat is csatlakozott partnerként, akárcsak a Visit Covasna Egyesület, hiszen valóban különleges, ritkaságszámba menő eseményről van szó. Kovács Gyula érdeklődésünkre elmondta: tucatnyi ballon jelenlétére számítanak, de lesznek ezek mellett farmotoros siklórepülők is.

„A hőlégballonozás szépségét ötvözzük Felső-Háromszék természeti, építészeti attrakcióinak madártávlatból való bemutatásával. Ha valami különleges, egyedi, »felemelő«, de egyben nyugodt és biztonságos élményre vágyik a megyénkbe látogató vendég, itt megtalálhatja. A hőlégballonos sétarepülés nagyon izgalmas és látványos program, amely különbözik minden egyéb repülési formától, olyan piaci rés, turisztikai attrakció, amely felejthetetlen élményt nyújthat” – emelte ki Deák Gyöngyvér, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.

A bakancslistás élmény mellett számtalan színes programmal készülnek a szervezők: szakmai előadások, gyermekfoglalkozások, hőlégballonos függeszkedés, tandem siklóernyőzés, az esti hangulatról pedig több együttes, énekes és lemezlovas gondoskodik.Fotó: Transylvania Hot Air Balloon/Facebook

A fesztivál ünnepélyes megnyitója csütörtökön 16 órától lesz, ezzel egy időben kezdetét veszi a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Klasztertalálkozó. 16.30-tól repüléstájékoztató lesz, a ballonok 16.45-kor felsorakoznak a felszállóhelyen, 17 órakor előkészítik a szerkezeteket a repüléshez. Délután hat órától a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvószenekar lép fel, eközben csoportosan szállnak fel a ballonok, de ki lehet próbálni a paramotoros repülést is. 18 és 21 óra között kikötött függeszkedésre lehet befizetni (minden nap megismétlik), 20 órakor visszaérkeznek a ballonok a helyszínre, avató ceremóniát tartanak. A napot DJ Turbo G fellépése zárja.

Szeptember 30-án, pénteken reggel 7.30-kor már felszállnak a ballonok az utasokkal, másfél óra múlva térnek vissza a helyszínre. 13 órától drogprevenciós előadás lesz az Országos Drogellenes Ügynökség, a Kovásznai Drogellenes Központ, a Kovászna Megyei Rendőrség Bűnügyi Elemző és Megelőzési Irodája és a Kovászna Megyei Csendőrség Megelőzési és Bűnözés Elleni Egységének a részvételével, 16 órától a Lau Do zenekar lép fel. 16.30-tól repüléstájékoztató lesz, fektetett ballon felfújását lehet megtekinteni, lesz ballonismereti oktatás és fényképezkedés a ballon belsejében. A következő csoportos felszállás 18 órától lesz. 19 órától retro partyt tart Dj Kazi, 21 órától az magyarországi rapper, Curtis lép színpadra.

Október első napján, szintén 7.30-tól lesz az első csoportos felszállás, 10.30-tól rajzfilmvetítést tartanak, délben a Háromszéki Férfiak Klubja tagjaival lehet ismerkedni. 13 órától a Salvamont Egyesület előadása szerepel a programban, 14.30-tól Visit Covasna-filmeket vetítenek. 16 órakor lép fel a gelencei Burusnyán Néptáncegyüttes, 17 órától filmvetítés lesz, 18 órakor ismét csoportos ballonfelszállás és repülés paramotorral. 19 órától Mano&Gregor, 20 órától Dj Fery B, míg 21 órától DJ Spigiboy lép színpadra.

A rendezvény utolsó napján is meglesznek a csoportos ballonfelszállások (7.30-tól, illetve 18 órától), 11 órakor dokumentumfilm-vetítés lesz (Kerekesek – Kinda István és Vargyasi Levente filmje), délben ismét Visit Covasna-kisfilmeket lehet megtekinteni, majd 18 órától szintén. 16 órakor a Pitvarocska Néptánccsoport előadása lesz, 17 órakor a Tehenesek című dokumentumfilmet vetítik, 17 órától a kézdiszéki gazdák találkozóját tartják meg. A négynapos rendezvény végére, 21 órától a Night Manager's Club Classics (90s&00s) retro buli tesz pontot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?