Ismét megnyitja kapuit a sándorhomoki Kováts-kúria

Szeptember 24-én, szombaton a Homoki equinox című rendezvénnyel ismét nyílt napot tartanak a sándorhomoki berenczei Kováts-kúriában – tájékoztatnak a szervezők közleményükben.

Az őszi napéjegyenlőség jegyében szervezett nyílt napon, 14.00 és 24.00 között nem csupán a kúria lesz látogatható, változatos programokkal is kedveskednek a látogatók számára.

Fotók forrása: a kúria Facebook-oldala

A felfedezésre éhezők beleshetnek a kúria szobáiba, feltérképezhetik az évszázados épület zeg-zugait, egykori élettereit. Ez alkalommal első ízben képzőművészeti kiállításnak is otthont ad a kúria: Mitroi Tímea és Valer Sasu alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás mellett a falak közé költözik egy ízlésesen kialakított fotósarok is, ahol egy-egy fényképet készíthetnek emlékbe a látogatók. A szobákon áthaladva különböző egyedi térinstallációk fogadják a kíváncsi tekinteteket.



A hátsó kertben tollaslabdázni és focizni lehet majd, visszahozva a gyermekkor gondatlanságát. A sporttevékenységek mellett a retroprojektoros műhely és a töklámpás faragás alkalmával pedig a résztvevők határtalan kreativitása engedhető szabadjára. A szervezők a kulináris élvezetek jegyében egy tál betyáros berenczei bográcsra is vendégül látják a rendezvényre érkezőket. Az est leszálltával, tábortűz mellett lehet majd örömtáncot járni. Az est hangulatfelelőse Dj Shorty lesz.

A rendezvény Facebook-eseménye ide kattintva érhető el. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?