Kedden kezdődik és a hétvégéig tart a Szilágysági Magyar Napok

Kedden rajtol el Szilágy megye legnagyobb magyar rendezvénysorozata, a Szilágysági Magyar Napok. A programokat szombatig a Zilahi Vigadóban tartják, ahol kedd délután 7 órától fellép a Nagyváradi Szigligeti Színház Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékával. A művészek egy szerelmi háromszög viszontagságos és mulatságos történetébe nyújtanak betekintést, amely happyenddel végződik.

Szerdán ugyancsak 19.00 órától könyvbemutatóval – Göncz József és Bognár Béla Szép Szilágy Vármegyénk – indítanak a szervezők. A könyv azt ismerteti, hogy a modernizációs folyamatok eredményeként a 19. század végén és a 20. század első felében milyen jelentős fejlődésnek indult Szilágy és Beszterce-Naszód vármegye. Erről tanúskodnak a korszakban épült, napjainkban is álló, vagy időközben a pusztulás martalékává lett, de jelen kötet képeslapjain fellelhető épületek. A könyvbemutatót követően színpadra lép a Szomszédnéni Produkciós Iroda, akik a jókedvet és a felhőtlen szórakozást garantálják a résztvevőknek.

A gyerekeknek is készülnek programokkal | Fotó: Kulcsár Mária

Csütörtökön délután 7.00 órától Fábián Zoltán és Thököly Vajk akusztikus zenés-verses kulturális előadását láthatják és hallhatják az érdeklődők A dalnok és a költő címmel, majd 20.00 órától a szilágycsehi Dozers The Band együttes zenél.

Pénteken a Kolozsvári Magyar Opera ismert és szeretett művészei örökzöld slágereket adnak elő 19.00 órától a Zilahi Vigadó épületében.

Szombat a gazdák és a termelők napja, 08.00 és 13.00 óra között a Szikszai Parkban Magyar Gazdák Találkozójára és termékvásárra kerül sor. Az oda látogatók szilágysági magyar termelőktől vásárolhatnak a délelőtt folyamán.

Bemutatkonak majd a helyi termelők, kézművesek | Fotó: Kulcsár Mária

Vasárnap 13.00 órától a rendezvény népviseleti felvonulással kezdődik, majd fellép a kárászteleki Karaszfanband fúvószenekar, őket néptánc-, és népdalfellépők követik, majd 16.00 órától a Kiflihajó zenekar gyermekműsorral szórakoztatja a kicsiket. 18.30-tól a Toxic Gods együttes zenél, 19.00-től Zilahi Csaba bemutatja Erdélyi MagyaRock 1970–2010 című könyvét, majd az estét és a Szilágysági Magyar Napokat 19.30-tól a szászrégeni Titán rockegyüttes koncertje zárja. A nap folyamán a téren lesz bográcsfőző verseny, kirakodóvásár, gyermekkuckó, és az eddigi évekhez hasonlóan jelen lesznek a települések sátrai.

A rendezvényekre a belépés ingyenes, a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?