Kisregényeket várnak a Méhes György-pályázatra

Kisregénypályázatot hirdet a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség. A pályázat elsődleges célja, hogy új magyar történelmi kisregények szülessenek, ezzel is tisztelegve Méhes György Kossuth-díjas alkotó előtt, akinek jelentős írói tevékenysége, az egyetemes magyar művelődés és nemzettudat megtartóerejének kimunkálásában vállalt szerepe példaként szolgál a kortárs alkotóknak.

Új magyar történelmi kisregények írására ösztönzi a kortárs alkotókat a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség. A Méhes György-kisregénypályázatra olyan művekkel lehet jelentkezni, amelyek magyar történelmi eseményeket dolgoznak fel, megfelelnek a műfaj követelményeinek, és terjedelmük minimum 100 ezer, maximum 200 ezer leütés. Fontos feltétel továbbá, hogy korábban nyomtatásban, internetes felületen még részleteiben sem publikált műveket várnak.

A pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely anyaországi vagy határon túli reprezentatív írószervezetnek (Magyar Írószövetség, Erdélyi Magyar Írók Ligája, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club).

Fotó forrása: Pixabay

A pályázatra való nevezés ingyenes és minden szerző egy művel pályázhat. A legjobb kisregény írója 2 500 000 forint, a második helyezett 1 500 000 forint, a harmadik helyezett pedig 1 000 000 forintos díjban részesül.

A pályázat benyújtása és elbírálása

A pályázat anonim, így a beküldendő pályaműre csak a jelige és a mű címe kerülhet fel. A szerző nevét a beküldött dokumentum címe sem tartalmazhatja. A pályaműveket a Magyar Írószövetség egy munkatársa kizárólag az erre a célra létrehozott e-mail-címen keresztül fogadja – az anonimitás biztosítása érdekében csak neki van hozzáférése az e-mail-fiókhoz. A Magyar Írószövetség a pályaműveket anonimizálva adja át a zsűrinek.

A pályázati anyagot elektronikus formában várják, csatolt fájlként, *.docx vagy *.pdf kiterjesztésben. A levél tárgya a pályázat címe legyen.

A küldött e-mail tartalmazza csatolmányként a pályázati művet. A legjobb pályázatok beküldői a feladó e-mail-címére értesítést kapnak a zsűri döntéséről. Ekkor kell majd válaszlevélben közölniük a pályázat meghirdetőivel személyes adataikat és további elérhetőségeiket. Beküldési cím: mehesgyorgypalyazat@gmail.com. Beküldési határidő: 2024. május 14.

A pályázatok elbírálását szakmai zsűri végzi. Nagyszámú pályázati munka esetén a kiíró fenntartja a többlépcsős zsűriztetés lehetőségét, a megosztott díjak átadását, illetve, hogy a pályaművek minősége függvényében egyes helyezéseket ne ítéljen oda. Bírálati határidő: 2024. szeptember 30. A díjátadásra 2024 októberében kerül majd sor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?