Két év kihagyás után újra a Perkőn találkoztak a néptáncosok

Fotó: Toró AttilaTizenhatodik alkalommal szervezték meg a Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozóját Kézdiszentlélek búcsújáró hegyén több mint 900 táncos részvételével – számolt be szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a főszervező Kovászna Megyei Művelődési Központ.

A találkozót a Háromszék Táncegyüttes Világhírű Reveder gyermekeknek szóló táncjátéka nyitotta, amely egy eltört hegedű és az ezáltal felborult világ rendjének párhuzamát kutatta. A 2022-es találkozón öt megyéből (Bákó, Brassó, Hargita, Kovászna, Maros) 32 táncegyüttes több mint 900 néptáncosa vett részt.Fotó: Toró Attila

A rendezvény ez alkalommal is elérte az egykoron megfogalmazott célját: kapcsolódási pontként, találkozási helyként szolgált a gyerekek, illetve együttesvezetők számára, hiszen lehetőség nyílt a szakmai tapasztalatcserére is.

A bemutatkozások és fellépések között közös táncot is tartottak, de az odalátogatóknak lehetősége volt részt venni kézműves foglalkozásokon, kipróbálni népi játékokat és népi mesterségekről szóló kisfilmeket nézni a Perkő mozi sátrában.

Fotó: Toró Attila

S bár a délutáni zivatar elmosta a tábortűz körüli közös táncot és éneket, a helyt álló táncosok a fedett színpad védelmében énekeltek az Üsztürü és Kedves zenekar koncertjén, akik a Folker együttessel az egész napi talpalávalót is biztosították.

Az esemény megszervezésében Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala is részt vállalt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?