Kató Emőke színművészt díjazták a bukaresti Független Színházak Maratonján

Kató Emőke színművész kapta a legjobb női főszereplőnek járó elismerést a 11. Bucharest Fringe – Független Színházak Maratonján. A díjat megosztva ítélték oda, a másik díjazott Katia Pascariu színművész.

Kató Emőke a kolozsvári Reactor független színházi társulat produkciójában, az Andrei Măjeri által rendezett Minden, amit elvett tőlem Alois (Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois) című előadásban nyújtott alakításáért kapta a kitüntetést. Ugyanezért a szerepért díjazta korábban a Román Színházi Szövetség (UNITER) is a legjobb női főszereplőnek járó elismeréssel.Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

Az indoklás szerint Kató Emőke az erőért és érzékenységért kapta az elismerést, amellyel a tehetetlenségbe és felejtésbe süllyedő Alzheimer-kóros beteget alakította az elődásban.

Katia Pascariu az Ado színházi társulat és a Replika Színházi Oktató Központ (Centrul de Teatru Educațional Replika) produkciójában, a Toată liniștea din lume című előadásban játszott szerepéért kapta meg a díjat. Az indoklás szerint anélkül sikerült egy univerzumot felépítenie a színpadon, hogy kellékeket vagy díszletet használt volna.

A maraton programjába beválogatott előadásokat online mutatták be, egy részük, így a Minden, amit elvett tőlem Alois (Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois) és a Toată liniștea din lume is, még néhány napig megtekinthető 40 lejes jegy ellenében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?