Hétvégén újabb előadásokkal várja a színházkedvelőket a brassói Magyar Színházfesztivál

Október 20-án kezdődött és 25-ig tart az ötödik alkalommal megszervezett brassói Magyar Színházfesztivál. A fesztivál szervezői többek között Szabadkáról, Temesvárról, Marosvásárhelyről és Csíkszeredából hívtak meg előadásokat.

Az V. Magyar Színházfesztivált október 20-án 19 órától a Szabadkai Népszínház magyar társulatának előadása nyitotta: Csehov Három Nővér című drámája, Sebestyén Aba rendezésében. Csütörtökön Bódi Attila Lázadni veletek akartam című kamaraelőadását adta elő a Yorick Stúdió társulata.

A szervezők közleménye szerint a hétvége is izgalmas produkciókat tartogat az érdeklődők számára. Pénteken, október 22-én Darvasi László Karády zárkája című zenés monodrámáját tekinthetik meg a nézők Bartha Boróka előadásában és Béres László rendezésében a Drámai Színház kamaratermében.Darvasi László: Karády zárkája – zenés monodráma Bartha Boróka előadásában

Elmarad Laczkó-Vass Róbert és Szép András szombatra meghirdetett szerzői előadó estje, a Radnóti – rekvizítumok régi verseimből. A jegyek visszaválthatók a színházfesztivál ideje alatt a helyszínen az előadások előtt, vagy beválthatók más előadásra, jelentették be Facebook-oldalukon a szervezők.

Szombaton a nagyteremben Tamási Áron Tündöklő Jeromos című közös produkcióját adja elő a Maros Művészegyüttes és a Spectrum Színház.

Vasárnap a Temesvári Állami Csiky Gergely Színház társulata lép a nagyszínpadra, Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című darabjából készült előadásukat mutatják be a brassói közönségnek.

A színházfesztivált október 25-én, hétfőn Radványi Géza Valahol Európában című musicalje zárja a Csíki Játékszín előadásában.

Az előadásoknak a Drámai Színház ad helyet. Jegyeket online, illetve az RMDSZ brassói irodájában lehet vásárolni (Alecu Russo utca 4. szám – telefon: 0721 297 631 ), hivatali időben. A nagyszínpadi előadásokra a jegyek ára 40 lej, míg a stúdióelőadásokra 20 lej. A darabok egy része román feliratozással lesz látható. A részletes program a Magyar Színházfesztivál Facebook-oldalán érhető el, ugyanitt teszik közzé a fesztivállal kapcsolatos híreket is.

A fesztivál során minden egészségügyi előírást kötelezően betartanak, így a termekben ötven százalékos telítettséggel játszák az előadásokat. A nézők kizárólag oltottságot igazoló tanúsítvánnyal látogathatják az előadásokat. Kötelező a védőmaszk helyes viselése az előadások teljes ideje alatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?