Kató Emőkét és a székelyudvarhelyi színházat is díjazta az UNITER

Kató Emőke a legjobb női főszereplő UNITER-díját kapta a kolozsvári Reactor Alkotói és Kísérleti Egyesület előadásában nyújtott alakításáért, de díjazták a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor színház előadását is. A Román Színházi Szövetség 2020-as évre szóló díjait hétfő este adták át Bukarestben.

Kató Emőkét, aki tagja a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának, a független Reactor Alkotói és Kísérleti Egyesület projektjéért, a Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois című előadásban alakított Eszter Nagy szerepéért díjazták. Eszter Nagy színésznő, akit demenciával diagnosztizálnak, fia, Cristi pedig hazatér, hogy ápolhassa, és mindent megtesz azért, hogy megkímélje anyját a szenvedéstől, megőrizze művésznői imázsát a nyilvánosság előtt, közben pedig a saját élete elrobog mellette.

Kató Emőkét 2012-ben a legjobb női mellékszereplő kategóriájában jelölte díjra az UNITER a Kolozsvári Állami Magyar Színház Születésnap című előadásában nyújtott alakításáért.Kató Emőke átveszi a legjobb női főszereplő díját a hétfő esti UNITER-gálán | fotó: Agerpres

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Rövidek című Beckett-darabokat feldolgozó projektje, amelyet Zakariás Zalán rendezett, elnyerte a legjobb tévészínház/teleplay UNITER-díját.

Az UNITER-díjak teljes listája itt olvasható, a gáláról készült videofelvétel itt látható.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?