Interneten szavazhat a közönség az UNITER-jelöltekre

Hétfőn este 9-től tartják Temesváron a Mihai Eminescu Nemzeti Színházban a XXV. kiadásához érkezett UNITER gálát, a Román Színházi Szövetség ünnepi rendezvényét, amelyen átadják az elmúlt év kiemelkedő színházi teljesítményeiért odaítélt díjakat. Az eseményt a Román Televízió élőben közvetíti, az adást interneten is követni lehet majd.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulata két-két jelöléssel szerepel az idei versenyben. A Kolozsvári Állami Magyar Színház A mélyben című előadása két kategóriában szerepel jelöltként: Bács Miklóst Szatyin szerepéért a legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték, Jurij Kordonszkijt, a darab rendezőjét pedig a legjobb rendező díjára.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata szintén két jelöléssel szerepel a kedden közzétett listán: a Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan című előadást, amelyet Radu Afrim írt és rendezett, a legjobb előadás díjára jelölték, a legjobb díszlet kategóriában pedig szintén szerepel az előadás díszlettervezője, Irina Moscu.

AZ UNITER-díjra jelölt művészeket és előadásokat a „Számodra ki a győztes?”/„Pentru tine cine e câstigătorul?” kampány keretében on-line leadható közönségszavazatokkal lehet támogatni. A közönségszavazás eredményét a hétfő esti gálán teszik közzé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?