banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

A kolozsvári és a székelyudvarhelyi színház előadásait is jelölték UNITER-díjra

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadásait is jelölte díjaira idén a Román Színházi Szövetség (UNITER), amely minden évben UNITER-díjjal tünteti ki a legjobbnak ítélt előadásokat és művészi teljesítményeket.

A szövetség hétfőn ismertette a jelöltek listáját, amelyen két magyar színházi produkció is szerepel: a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház által bemutatott A mi kis városunk, valamint a kolozsvári magyar színház által színre vitt Nóra. A székelyudvarhelyiek által bemutatott Thornton Wilder-drámát Vladimir Anton állította színpadra, míg Henrik Ibsen klasszikusát Nagy Botond rendezte.

Nagy Botond a legjobb rendezés kategóriában Eugen Jebeleanu és Alexandru Mâzgăreanu román rendezőkkel van versenyben az elismerésért. Emellett a Nóra díszleteit jegyző Carmencita Brojboiut és Rancz Andrást a legjobb díszlet kategóriában jelölték.

A mi kis városunk című produkciót a legjobb előadás kategóriában javasolták elismerésre a Răzvan Mazilu rendezte Addams család és az Ada Milea által színpadra állított Chiritza koncertezik című előadásokkal együtt.

Jakab Tamás színművészt Debüt-díjra javasolták A mi kis városunkban George Gibbs alakításáért.

A román színházi szakma legrangosabb elismerésének számító UNITER-díjakat május 11-én egy gála keretében adják át a dél-romániai craiovai Marin Sorescu Nemzeti Színházban.

Kapcsolódók

Kimaradt?