banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Silviu Purcărete fotográfiáival ünneplik a román kultúra napját Szegeden

Silviu Purcărete világhírű rendező fotográfiáiból nyíló kiállítással, a művész Valahol Palilulában (Undeva la Palilula) című filmjének vetítésével és az ahhoz kapcsolódó beszélgetéssel köszöntik a román kultúra napját január 15-én Szegeden - tájékoztatta a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezete az MTI-t.

A Purcărete világa című kiállítás a művész, a Román Kulturális Intézet, a Budapesti Nemzeti Színház és az UNITER (a Román Színházak Egyesülete) együttműködésének eredménye. A tárlatot 2015-ben a bukaresti Nemzeti Színház előcsarnokában a romániai országos színházi fesztivál megnyitóján láthatta először a közönség.Marina Constantinescu, a fesztivál igazgatója úgy fogalmazott, Purcărete világa „drámai, feszült, kifinomult, vonzó, költői, szenvedélyes. Tele elképesztő történetek részleteivel. Ő meglepetten és alázattal néz körül. Silviu Purcărete elbűvölő felvételei egy nagy művész történetéről suttognak nekünk egyet s mást”.

A rendező által a világ minden táján készített lenyűgöző képeket Magyarországon elsőként Budapesten mutatták be, amikor Silviu Purcărete tavaly tavasszal Csehov Cseresznyéskertjét állította színpadra a Nemzeti Színházban.

A kiállítás megnyitóját Silviu Purcărete Szegeden most először bemutatott Valahol Palilulában című 2012-es filmjének vetítése követi, az összművészeti projekt pedig Király Hajnal filmesztéta által vezetett workshoppal zárul.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?