Jótékonysági hangversenysorozatot tart Mága Zoltán Erdélyben

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész, az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Erdély tizenhét városában koncertezik július 29 – augusztus 7. között – írja közleményében az RMDSZ.

Az idei karitatív rendezvénysorozat célja az ukrajnai, illetve kárpátaljai magyar közösség, valamint a helyi közösségekben élő rászorulók segítése. A koncertek bevételét és a beérkezett adományokat a területi szervezetek minden településen a rászorulók megsegítésére fordítják.

„Példaértékű, ahogyan Mága Zoltán és zenekara, a Kárpát-medencei magyarság érdekképviseleti szervezeteivel és egyházaival összefogva, tesz annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a rászorulóknak” – hangsúlyozta Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezet elnöke. A rendezvénysorozat helyszínéül idén is a templomok szolgálnak, és annak érdekében, hogy minden érdeklődőnek biztosítva legyen a belépése, előzetesen adománylapokat lehet igényelni az RMDSZ Nőszervezeténél.

A szervezőknek kettős célja van, egyrészt olyan élményeket akarnak nyújtani, ami a közösségeket megerősíti, összetartja, másrészt pedig hathatós segítséget nyújtanának a rászorulóknak.

„Meggyőződésünk, hogy érdekképviseleti nőszervezetek, egyházi nőszövetségek és civil szervezetek szoros együttműködésével valóban maradandó élményt tudunk nyújtani minden érdeklődő számára”– nyilatkozta Biró Rozália.

Az események helyszíni szervezését az RMDSZ megyei és területi Nőszervezetei vállalták. További részletekről a helyi szervezeteknél lehet érdeklődni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?