Egy hét múlva kezdődik a 25. Marosvásárhelyi Napok

Gazdag programkínálattal készülnek a szervezők a 25., jubileumi Marosvásárhely Napokra – tájékoztatott Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere csütörtökön.

Az eseménysorozat szervezéséhez társult a Maros Megyei Múzeum és a Marosvásárhelyi Színház román társulata is – tette hozzá a városvezető. Június 22-én 13.30-tól a Kultúrpalota Kistermében régi könyvek kiállítása és tudományos kommunikációs ülés lesz, ahol történészek és kultúrában tevékenykedő személyiségek szólalnak fel. Ezt követően a városnapok hivatalos megnyitójaként 17 órakor a Győzelem téren felavatják az Erdélyi Iskola-szoborcsoportot.

„A szervezőknek gazdag programot sikerült összeállítaniuk, külön kiemelném a kollégák szerepét, akik az elmúlt hónapokban ezen dolgoztak és összerakták a huszonötödik, jubileumi Marosvásárhelyi Napok programját. A cél az is volt, hogy a zenei kínálat megfeleljen akármilyen nagy fesztivál kínálatának. Ugyanakkor nemcsak a zenére került a hangsúly, hanem a helyi értékek, zenekarok bemutatására és az utcáink, tereink használatára” – fejtette ki a polgármester.

Erre utalva elmondta, hogy a Bolyai utca a művészetek utcája lesz a városnapok ideje alatt, utcazenészek, művészek szórakoztatják majd az arra járókat. Továbbá lesz egy úgynevezett Enescu Chill Zone, ahol a résztvevők a borkultúrának adhatják át magukat, emellett a főtéren kézműves vásár, míg a marosvásárhelyi várban egy sor kulturális rendezvény várja a megyeszékhely lakóit.Fotó: Mariș Cristian Daniel

Az esemény helyi vonatkozású programokban bővelkedik, de nagy nevekből sincs hiány a belvárosi színpadon: Zdob şi Zdub, Iris – Cristi Minculescu, Szintaxis, Péterfi Bori Love Band és még sokan mások lépnek majd fel.

Soós Zoltán hozzátette, a városházi igazgatóságok közül mindegyik kivette a részét a szervezésben, többek között a kutyamenhellyel foglalkozók is, akik több mint egy évvel ezelőtt elindították az örökbefogadási programot a marosvásárhelyiek, Maros megyeiek számára. Azóta több eb talált gazdára. Ezt a kezdeményezést szeretnék bemutatni a kutya-örökbefogadó vásárral, ezzel is felhívva a figyelmet az ügyre.

Sportesemények is több helyszínen lesznek, többek között a Városi Sportklubnál, a Bolyai pályán. A részletes programokat a város honlapján lehet majd megtekinteni – összegezte a városvezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?