Izgalmas programokkal várják az érdeklődőket az idei Marosszentgyörgyi Napokra

A híres rocklegenda, a Republic, továbbá Tamás Gábor, a fiatalok nagy kedvence, az Intim Torna Illegál, valamint a Compact is fellép az idei Marosszentgyörgyi Napokon május 9–11. között.

Rendhagyó módon, idén május 9–11 között kerül sor a Marosszentgyörgyi Napokra. Az április 22–28-as héten, amikor a tulajdonképpeni  György napja volt, a nagyböjtöt ünneplő ortodox és görög-katolikus felekzetű lakók iránti tiszteletből a Marosszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal nem szervezett zajos kültéri koncerteket, csupán pár művelődési, szociális és sportrendezvényt. Május 9–11 között azonban kezdődik az önfeledt szórakozás, sőt a megye legnagyobb községe idén egy harmadik kiadással is készül: szeptember 13–15 között Marosszentgyörgy fennállásának 701. évét ünneplik majd.

Május 9-én 10 órától a helyi termelők új piacának megnyitójára kerül sor a Márton Áron negyedben. 11. órától a legfiatalabb marosszentgyörgyieket és a hármasikreket látogatják meg a szülészeten illetve a lakhelyükön. 16 órától a szépkorúakat ünneplik a Kultúrotthonban, 17.30-tól pedig elkezdődik a marosszentgyörgyi bicikliút építése a helyi kerékpárosok segítségével. 18 órától a Máriaffi kastély udvarának felújításához készült látványterveket tekinthetik meg az érdeklődők, 19 órától pedig Moldovan Irén Virágzó almafa című kötetét mutatják be, valamint Fülöp Jenő fotóművész Visszapillantó című fényképtárlatát is megnyitják a nagyközönség előtt.

Május 10-én, pénteken 10 órától kezdik el a tornaterem korszerűsítési munkálatait a Szent György Általános Iskola udvarán. 10.30-tól a Máriaffi kastély berendezési munkálatait mutatják be, 12 órától pedig terepszemlére kerül sor, amelynek keretén belül a Marosszentgyörgy történelmében eddigi legnagyobb útkorszerűsítési munkálatokat látogathatják meg az érdeklődők. 14 órától a Fúvózenekar koncertjére várnak mindenkit, 15 órától pedig a felnőtt csapatok szállnak versenybe a Szent György Kupáért. Szintén 15 órától a Művészeti Népiskola dobosainak utcai előadására is szeretettel várnak mindenkit a Szent György téren, 15.30-tól pedig sor kerül a Szent György Napok ünnepélyes megnyitójára. 16 órától magyar, majd 17 órától román népdal és néptánc fesztivál lesz, 18 órától pedig roma táncokat tekinthetnek meg az érdeklődők a szabadtéri színpadon. Ezt a helyi énekesek elődása követi majd, amely után a rendezvény egyik csúcspontjaként a méltán népszerű Republic együttes lép színpadra. A koncert után street dance-re, majd a Compact koncertjére kerül sor. Az estét végül utcabállal zárják.

Republic/ Forrás: Marosszentgyörgyi Napok

Május 11-én, szombaton óriás gólyalábas bemutató és lufiosztás várja a legkisebbeket a Szent György téren. 12 órától egészen 15 óráig nyílt kapukkal várja az érdeklődőket a Kultúrotthon, 15 órától 20 óráig pedig a Máriaffi kastély is. 14.30-tól a marosszentgyörgyi kiváló sportolókat díjazzák a szabadtéri színpadon, majd a Szent György Gimnázium jeles tanulóinak tevékenységét ismerik el. 15 órától az iskola diákjainak műsorára várják az érdeklődőket, 17 órától pedig Tamás Gábor koncertezik a szabatéri színpadon. A nap a helyi énekes előadásával folytatódik, majd 19 órától Orbán Barra Gábor többszörös világbajnok triálos-kerékpározó mutatkozik be a közösnégnek. 20 órától ADDA koncertezik, majd színpadra lép a fiatalok nagy kedvence, az Intim Torna Illegál is. 22 órától egy látványos tüzijátékkal ünneplik az év legnagyobb eseményét. A szombati napot szintén utcabál zárja majd.

A részletes program Sófalvi Szabolcs Facebook–oldalán olvasható.

(Nyitókép: Marosszentgyörgy Napok- 2019, Sófalvi Szabolcs Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?