banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Szent György Napok: három napig áll a bál Sepsiszentgyörgyön

Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a 31. Szent György Napok fesztiválhétvégéje. Négy helyszínen a magyar és a hazai pop, rock, alternatív és népzene nagyjai, valamint a legbulisabb helyi zenekarok lépnek színpadra. Idén mintegy 150 programot kínál a fesztiválszezont megnyitó sepsiszentgyörgyi városnapok.

A főtéri színpadon, a múzeumkertben és a mellette lévő romudvarban, a Kónya Ádám Művelődési ház udvarán a Közösségi színpadon és a volt Cigarettagyár udvarán, az Ifjúság bázisán lesznek minden zenei ízlést kiszolgáló könnyű- és komolyzenei koncertek, változatos kulturális és ifjúsági programok, utcazene és bulik.

Fotók: Szent György Napok/Facebook

A főtéri főszínpadon fellép a Bagossy Brothers Company, a Csík Zenekar, Connect-R, a Halott Pénz, Lidia Buble és a Moby Dick. Az idei Szent György Napokon két pörgős, bulis helyi zenekar szórakoztatja a közönséget: a Raklap, amely alternatív-punk muzsikájával és elsöprő előadásmódjával megmozgatja a nézőteret, illetve Luiza Zan és a Sepsi Gospel Band, amely magával ragadó, pozitív energiákat sugárzó zenéjével egyaránt elnyeri a fiatalok és idősek tetszését.

A főszínpadi koncertek sorát pénteken este 6 órától a Raklap zenekar indítja, majd este 8 órától a Moby Dick rockzenekar lép színpadra, este 10 órától Lidia Buble hazai popénekest hallgathatják meg.

Finom borok és zenei ínyencségek a Borudvarban

A sepsiszentgyörgyi városnapok pénteken kezdődő fesztiválhétvégéjén a Borudvar a Székely Nemzeti Múzeum közvetlen szomszédságában, a romudvarban kap helyet. A múzeumkertet a gyerekek számára tartják fenn és ott szervezik a szombati családi pikniket is. A borudvarban 7 borászat és borszaküzlet, egy pálinkás és egy sajtkészítő kínálja termékeit miközben jazz, blues, népi, világzenei előadók lépnek színpadra.

Pénteken fellép a Codex régizene együttes, majd az autentikus marokkói zenét játszó Chalaban és egy női acapella együttes, a Napfonat zárja a napot. A szombat népzenével indul a Katlan Zenekar előadásában, majd jazz következik, a New Fossils-szal, este a Besh o droM játszik. Vasárnap lesz jazz és blues a David Luca trióval és a Bega Blues Banddel, a városünnep borudvari részlegét a Hajdú Klára Quartet zárja.

Társasjátékokat és a közösségépítést kínál a Gyermekváros

A Gyermekváros idén is kütyümentes terület lesz, elektronikai eszközökre nem lesz szükség, fogalmazták meg a szervezők. Idén két helyszínen párhuzamosan működik a Gyermekváros: az Erzsébet Park a mozgalmas, teret igénylő foglalkozások helyszíne, és a Székely Nemzeti Múzeum megújult kertjében felállított jurtákban a „csendes” foglalkozások zajlanak, mondta Dáncsuj Annamária, a Gyermekváros szervezője.

Tizenhárom civil szervezet „működteti” Gyermekvárost és egyéni előadók, zenekarok, színházi társulatok színesítik a programját. A gyermekváros az Erzsébet Parkban pénteken 12 és 18 óra között, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között, míg a Múzeumkertben pénteken 12 és 17 óra között, szombaton és vasárnap 11 és 17 óra között tart nyitva.

Idén is pontgyűjtő rendszer motiválja a gyerekeket a játékokon való részvételre. A pontokat a szabadtéri játékokon való részvételért gyűjthetik össze és akinek sikerült begyűjtenie öt pecsétet, az jutalomban részesül: lecsúszhat a tiroli pályán vagy arcfestést igényelhet.

Tanulással ötvözik a szórakozást az Ifjúság Bázisán

A Szent György Napok fiataloknak szóló helyszínén a volt Cigarettagyár udvarán berendezett Ifjúság Bázisán a színes programok, a pörgős éjszakai élet és a művészetek találkoznak. A programot pénteken 17 órától egy Slam Poetry esemény nyitja meg, ahová az irodalomkedvelő fiatalokat várják, hogy szövegeikkel elvarázsolják a közönséget.

A színpadon a magyarországi Suncity Brass együttes zenéjére lehet bulizni. Az éjszakákat DJ Dark, DJ Pici és Bonzon&Boost lemezlovasok pörgetik fel. Emellett kilenc helyi ifjúsági zenekar lép fel a volt Cigarettagyár udvarán. A szombat estét egy tűzzsonglőr show zárja. A nappali programok között vannak közönségtalálkozók, előadások és sportjátékok, de különböző műhelyfoglalkozásokban is részt lehet venni. 

A sepsiszentgyörgyi városnapok részletes programját a www.szentgyorgynapok.ro oldalon olvashatják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?