Idén is hatalmas Dob-Bantásra készülnek Csíkszeredában

Augusztus 2–4. között kerül sor a Dob-Ban Ritmusfesztiválra Csíkszeredában. Az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett esemény a dobra és az oly sokszínű ütős– és perkúciós hangszerekre építkezve vezeti el az érdeklődőket a világzene, a jazz és a rockzene ritmusközpontú világába.

A csíkszeredai Mikó-vár ad otthont a Dob-Ban Ritmusfesztivál tizenhetedik kiadásának augusztus 2–4. között. Az Agora Alapítvány szervezésében létrejövő esemény az ütős és perkúciós hangszereket állítja középpontba: a páratlan koncertek mellett, hangszerkiállítás, örömzenélés és számos más különlegesség is várja majd az érdeklődőket, így a gyerekektől a felnőttekig bárki bepillantást nyerhet a ritmushangszerek, valamint ezek megszólaltatóinak varázslatos világába.

Forrás: Dob-Ban Ritmusfesztivál Facebook-oldala

Az elmúlt években rengeteg nemzetközi hírnévnek örvendő zenész lépett a Dob-Ban színpadára, így idén is olyan sztárvendégekre számíthatnak az érdeklődők, akik minden bizonnyal megdobogtatják majd a közönség szívét. Napközben zumbaoktatás, hennázás, hangszersimogató és interaktív gyerekelőadás is várja az érdeklődőket

Külön színfoltot jelent majd a dobosoknak szóló, három napos intenzív doboktatás, a X. DobMánia Erdélyi Workshop, amelyre a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor. Augusztus 4-én vasárnap pedig ez is megnyitja kapuit: a kurzus egyik otatója, Bordás Zoltán nyílt workshopot tart az érdeklődőknek.

Forrás: Dob-Ban Ritmusfesztivál Facebook-oldala

A szervezők hangsúlyozzák: az esemény ugyan az ütőshangszerekre épít, ám még véletlenül sem csak a dobosoknak szól. A koncertek olyan zenei csemegét ígérnek, amely mindnki számára izgalmas lehet.

A XVII. Dob-Ban Ritmusfesztivál részletes programja az esemény Facebook-oldalán érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?