Izgalmas programokkal várják a csíkszeredaiakat a Múzeumok Éjszakáján

Idén is különleges élményben lehet része annak, aki június 22-én, szombaton ellátogat a Mikó-várba. A Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombati napon tartja a Csíki Székely Múzeum a Múzeumok Éjszakája című rendezvényt, amely különleges, egyedülálló programokat kínál minden korosztály számára.

Érdemes lesz idén is bemerészkedni a Mikó-vár kapuján, az egésznapos rendezvény során egymást érik majd a programok, így mindenki találhat saját ízlésének megfelelőt – írják közleményükben a szervezők.

A várudvaron igazi fesztiválhangulat uralkodik szombaton, kipróbálható ügyességi játékok, kézműves foglalkozások lesznek kicsiknek és nagyoknak, este pedig filmvetítéssel és csillagnézéssel várják a látogatókat.

A nap folyamán a kiállításokban meghirdetett tárlatvezetéseket tartanak, és a múzeumi kulisszák mögötti raktárhelyiségekbe, restaurátor-műhelybe a múzeum munkatársai kalauzolják az érdeklődőket.

Ezen a napon is nyitva lesz a látogatók előtt az idei év nagy kiállítása, amely különös történelmi periódusba enged betekintést. Aranydukátok, ezüsttallérok csillogásán aranyveretes buzogányokon, aranyos csipkével díszített dolmányokon, pergamenre írt okleveleken keresztül, a megszólaló erdélyi fejedelmek különleges időutazásra hívnak mindenkit a Fejedelmek aranya. Uralkodói reprezentáció Erdélyben című kiállítás keretén belül.

Ugyanakkor a megújult vártörténeti kiállítás is újdonságokkal várja a látogatókat.

A Nagy Imre 130 év lezárásaként egy különleges kis kamarakiállítással és emléktérrel emlékeznek a zsögödi festőről és életművéről, ahol újra vetítésre kerülnek az emlékév során készült vers-festmény társítások is.

A rendezvényen való részvétel 16 órától ingyenes, azonban a helyszíni információs sátornál regisztrálni kell a meghirdetett programpontokra.

A részletes program ide kattintva elérhető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?