Indul a bérletárusítás a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválra

Két évnyi szünetet követően szervezik meg újra Csíkszereda jazzfesztiválját, amely idén a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál nevet viseli. A kedvezményes jegyek hétfőn déltől vásárolhatók meg.

Székelyföld egyik legnagyobb zenei eseménye a „mini” fesztiválként indult, 10 aktív évet megélt Csíki Jazz, amely ebben az évben Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztiválként tér vissza. A szervezők szerint „két év szünet bebizonyította, hogy nagy szükség van rá, nagyon sokan hiányolták, és most örülnek az újrakezdésnek”. 

A fesztivállal kapcsolatos legfrissebb hír, hogy hétfőn 12 órakor „le lehet csapni" a kedvezményes bérletekre, amelyekből összesen 100 db lesz elérhető a bilete.ro oldalon. A kedvezményes belépők öt napig lesznek elérhetőek, ám a szervezők szerint érdemes igyekezni, mert nagy az érdeklődés az esemény iránt.

A négy napos bérlet 10 koncertet tartalmaz - köztük két világhírű előadó, Roberto Fonseca és Dhafer Youssef is hozza a saját zenekarát. Ezen kívül több magyarországi és romániai kiváló zenész is fel fog lépni, köztük Nagy János Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zongorista. Újra hallhatja a csíki közönség a Kéknyúl zenekart, amerikai énekesükkel, Andrew Heflerrel. Ott lesz Csíkszeredában Hajdu Klára, és a jazzfesztivál-nyertes Koszika is megmutatja a „legdzsesszesebb oldalát” a zenekarával. Ezen kívül egy bukaresti, egy marosvásárhelyi és egy csíkszeredai fiatal zenekar debütáló koncertjét is láthatjuk.

Kísérő programként pedig lesz a gyerekeknek kézművesfoglalkozás, felnőtteknek jam session, koncertek közben festészet a zene hatására, táncos performance és még sok más kiegészítő program. 

Azok számára, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak befizetni a Mikó-várban tartandó koncertekre, lesz 2 ingyenes koncert, esti ingyenes örömzenélések és gyerekeknek, családoknak szóló foglalkozások a parkban. A teljes program a Csíki Jazz Facebook-oldalán olvasható, illetve a megújult weboldalon.

Kapcsolódók

Kimaradt?