Erdélyi zenekarokkal indul a 10. Csíki Jazzfeszt

Bár a szerdai Mesehetes-koncerttel már bemelegítettek, péntek este kezdődik hivatalosan a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál tizedik kiadása. Az első napon három székelyföldi zenekar is fellép.

Péntek este negyed hétkor ünnepélyes megnyitóval, programismertetővel startol a Csíki Jazzfeszt. Mint írtuk, a szervezők az évforduló tiszteletére kiemelt figyelmet fordítanak a székelyföldi  jazzelőadókra, fellép az Ineffable (Csíkszereda), az Eztán zenekar (Marosvásárhely) és a Tündérground (Csíkszereda/Sepsiszentgyörgy).

A fesztivál túllépi Csíkszereda határait: péntek este 8-tól a gyergyószentmiklósi Rozmaring vendéglőben játszik az Equinox és vendége, Juhász Gábor gitáros, ugyanebben az időpontban pedig a székelyudvarhelyi Mokkában koncertezik a magyarországi Kéknyúl Hammond Band, Premecz Mátyás Hammond orgonán játszó billentyűs vezetésével. A két együttes a hétvégén Csíkszeredában is fellép.

A hétvégi reggelek interaktív zenés gyermekfoglalkozással indulnak, a szombat este pedig egy világpremiert is tartogat. A jazzfesztivál helyszínei a Mikó-vár és az Ólommadár, a teljes program itt böngészhető.

Kapcsolódók

Kimaradt?