Gyermeknapi programokkal készülnek a nagyváradi kulturális intézmények

Közösen szervez gyermeknapi programokat a Szigligeti Színház, a Regina Maria Színház és a Nagyváradi Állami Filharmónia, jelentették be kedden. A rendezvények helyszíne jó idő esetében a nagyváradi vár, rossz idő esetén a színház és a bábszínház lesz.

A június 1-ei, gyermeknapi programokról Mihai Jurca városmenedzser, Carmen Rus, a filharmónia ideiglenes menedzsere, Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója és Șerban Borda, a Regina Maria színház ideiglenes menedzsere számolt be, Alexandru Chira, a rendezvények logisztikáját biztosító Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete (APTOR) igazgatója társaságában. A gyermeknapi rendezvények a Bihar megyei és a Nagyváradi önkormányzat protokolluma alapján valósulnak meg, s mint azt Mihai Jurca elmondta, június harmadik hetében bemutatnák az ez évi eseménynaptárat is.Paprikajancsival is találkozhatnak a gyermekek | fotó: Szigligeti Színház

Mint elhangzott, két forgatókönyvet dolgoztak ki: jó idő esetén a várba várják az érdeklődőket, azonban az országos oltási regiszterben ellenőrzik, hogy a belépő felnőttek közül ki kapta meg a védőoltást, ennek hiányában 48 óránál nem régebbi PCR- vagy 24 óránál nem régebbi antigén-tesztet kérnek, és a várba legtöbb ötszáz személyt engedhetnek be. Rossz idő esetében a színház illetve a bábszínház épületében tartanak meg egyes előadásokat, itt az érvényben lévő szabályzás szerint a nézőtér felét töltheti meg a közönség, és hőmérséklet-mérés után lehet belépni.

A gyermeknapi program két előadását eleve a színházban tartják meg, a román társulatok A szépség és a szörnyeteg című előadása 12 órától, az Óz, a nagy varázsló című előadás 18 órától kezdődik, előbbire 15 lejbe, utóbbira 25 lejbe kerül egy belépő.

A vár belső udvarán 10 órától az Arcadia Társulat kezdi a programot, két jól ismert figurával, Dinóval és Moppal találkozhatnak a gyermekek, 10:20-tól pedig az Óz, a nagy varázsló című előadásból láthatnak kedvcsináló részletet, 16 órától a MateMagica című előadást láthatják. A Nagyváradi Állami Filharmónia művészei kétszer állnak közönség elé, 11 és 17:30 órától, többek között rajzfilm- és filmzenei slágerek, például a Jégvarázs vagy A Karib-tenger kalózai zenéi csendülnek fel.

A Szigligeti Színház Lilliput-társulata nemcsak Nagyváradon lesz jelen a gyermeknapon, mondta Czvikker Katalin. A magyar társulatot a vár belső udvarán 10:30 órától láthatják, 13 órától Biharon lépnek fel a bábművészek, 17 órától pedig az Ovisuli egyesülettel társszervezésben:a  nagyváradi Fan Ice cukrászda előtt mutatják be a Paprikajancsi kalandjai című előadást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?