Érdemes regisztrálni: ezekkel a feltételekkel vehetünk részt a Vásárhelyi Forgatagon

A Vásárhelyi Forgatag szervezőcsapata a hatályban lévő járványügyi szabályozásoknak eleget téve az idei rendezvény alatt a lehető legbiztonságosabb körülmények között, a lehető legtöbb résztvevő számára tennék elérhetővé programjaikat, ezért bizonyos rendezvényeken létszámkorlátozás lép érvénybe, illetve előzetes bejelentkezés szükséges – írják szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben.

A jelenleg ismert és érvényben lévő szabályozások értelmében a 8. Vásárhelyi Forgatag részeként a Vársétányon levő kézműves illetve könyvvásáron, valamint a kültéri, nem tömegeket vonzó rendezvényeken (pl. városnéző séták, sportprogramok stb.) való részvétel szabadon történik. A Várba való belépés is szabad: bárki sétálhat, nézelődhet a Vár területén, viszont az ott zajló különböző családi és gyermekprogramokon, illetve koncerteken, táncházban való részvétel regisztrációhoz kötött. Ugyanúgy regisztrálni kell minden beltéri rendezvényre, amelyeken létszámkorlátozás is van. Az esti, főtéren zajló koncertekre is kötelező az előzetes bejelentkezés.

Az eseményekre való regisztrálást, jelentkezést 4 különböző módon lehet megtenni. Egyrészt interneten, a reg.forgatag.ro weboldalon augusztus 23-tól. Az oldalon egyszer kell regisztrálni, majd kiválasztani, bejelölni azokat az eseményeket, amelyeken részt vennénk. A regisztrációval a résztvevők elfogadják a nyilatkozatot, hogy a Forgatag idejére rendelkeznek majd valamilyen immunitást igazoló papírral. A szülőknek meg kell adni azt is, hány gyereket kísérnek a rendezvényre, és hogy egy-egy eseményen hányan fognak részt venni.

A forgatag.ro oldalon levő eseményeknél is jelzik a szervezők, hogy melyek regisztrációkötelesek. Ott egy gomb viszi át az érdeklődőt a regisztrációs oldalra.Fotó: Vásárhelyi Forgatag

A vár területén zajló Csicsergő családi- és gyerekprogramok több szervezet tevékenységét gyűjtik egy név alá, így amennyiben valaki ezek közül szeretne egyet választani, csak a Csicsergő elnevezésű programra kell online regisztrálnia. Mindhárom napra külön kell jelentkeznie. A Várba érkező regisztrált személyek minden nap karszalagot kapnak, ezzel részt tudnak venni a Csicsergő családi- és gyermekprogramok mindegyikén. A karszalagot az emailben kapott QR-kód segítségével lehet átvenni a Vársétány felöli bejáratnál található infópontnál. A többi gyerektevékenység esetében elegendő felmutatni a QR-kódot. (Egészségforgatag, Hagyományok Háza programok)

A főtéren található Visit Maros irodában (Győzelem tér 1. szám, a Kultúrpalota sarkán) augusztus 23-tól 10–14 óra, illetve 15–19 óra között nyitva tart a Forgatagos Infópont, ahol személyesen lehet regisztrálni, és kiválasztani, hogy mely eseményekre szeretne elmenni az illető személy.

A Forgatag idején a helyszínen, a Vár bejáratával szemben is működik majd egy Infópont, amelynél szintén el lehet végezni a regisztrációt.

Mind az internetes felületen, mind az infópontoknál a regisztráló felnőttnek nyilatkoznia kell arról, hogy a 8. Vásárhelyi Forgatag alatt rendelkezni fog: 10 napnál régebbi oltási igazolással, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén teszttel, vagy a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetében minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ezt az immunitást igazoló iratot nem kérik a szervezők a regisztrálóktól, viszont bármikor hatósági vagy szervezői ellenőrzés során fel kell tudniuk mutatni azt. A szervezők azt kérik, legyen nálunk kinyomtatva vagy elektronikus formában.

Az online regisztrációs lehetőséget azért érdemes igénybe venni, hogy elkerüljük a különböző rendezvények előtti torlódást, ezért minden regisztrálót arra kérnek, hogy nyomtassa ki a kapott QR-kódot, amit a jelentkezés során kapott, vagy jegyezze le a számokból és betűkből álló kódot, amit azon ír. Csakis ezáltal tudjuk leellenőrizni, hogy valóban regisztrált online. Azok, akik nem regisztrálnak előre, a helyszínen kell aláírniuk a nyilatkozatot arról, hogy van vagy lesz a Forgatag idejére immunitást igazoló papírjuk.

(Címlapkép: Vásárhelyi Forgatag/Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?