A Duna Művészegyüttes és a Kolozsvári Magyar Opera is „forgatagozik”

Két nagyszabású vendégelőadás is érkezik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházba a 8. Vásárhelyi Forgatag keretében: Budapestről a Szerelmünk, Kalotaszeg, a Duna Művészegyüttes előadása, míg a Kolozsvári Magyar Opera a Marica grófnő című előadását hozza el. Mindkét előadásra augusztus 13-ától lehet jegyet váltani.

Augusztus 27-én, pénteken láthatja a néptánckedvelő közönség a Duna Művészegyüttes Szerelmünk, Kalotaszeg című előadását. Erre két alkalommal is sor kerül, 15 illetve 19 órától.

A Szerelmünk, Kalotaszeg című előadás Kalotaszeg néptáncosainak és népzenészeinek állít emléket. Művészetükön keresztül igyekszik megmutatni mindazt a láthatatlan szépséget, ami az alkotói lélekben megbújik. A produkció zenei és táncanyaga a munkásságuknak köszönhetően fennmaradt kalotaszegi magyar, román és cigány táncokra, valamint zenére épül. Az előadásban Dulai Zoltán, Kelemen László, Navratil Andrea és egy autentikus kalotaszegi zenekar segít felfedni a kalotaszegi tájegység tradícióinak szépségeit.Szerelmünk, Kalotaszeg

A Kolozsvári Magyar Opera a Marica grófnő című előadását hozza a Forgatagra, ezt szombaton, augusztus 28-án játsszák 17 órától, ugyancsak a Nemzeti Színházban.

Kálmán Imre Marica grófnő című operettjének szereplői egy hibáján kívül pénz nélkül maradt ifjú gróf, aki gazdatisztnek áll; egy rátarti grófnő, aki megelégelte a hozományvadász udvarlókat; az ifjú gróf jólelkű húga; egy kitalált vőlegény, aki egyszer csak testet ölt. Mi a közös bennük? Hogy előbb-utóbb valamennyien szerelmesek lesznek, különböző bonyodalmakba keverednek, hogy végül egymásra találjanak. Főként pedig: valamennyien nagyon tudnak mulatni.Marica grófnő

Mindhárom előadásra online, a biletmaster.ro oldalról váltható belépő augusztus 13-tól, péntektől, emellett hétfőtől, augusztus 16-ától a színház jegypénztáránál is lehet majd jegyet vásárolni. A Duna Művészegyüttes előadására egy jegy 60 lejbe kerül, a Kolozsvári Magyar Színház operettjére pedig 50 lej a belépő. A színházban működő jegypénztár augusztus 16-tól hétfőtől péntekig 9 és 19 óra között tart nyitva, szombat-vasárnappedig előadások előtt egy órával, érdeklődni a 0365-806 865-es telefonszámon lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?