Erdélyi színészeket is díjaztak Magyarországon

Több erdélyi színművész is díjat vehetett át a Városmajori Szabadtéri Színpad által szervezett Szemle Plusz programon.

A Legjobb női főszereplőnek járó elismerést vehette át B. Fülöp Erzsébet a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja „Az igazság gyertyái” című előadásában nyújtott alakításáért. 

A Sebestyén Aba által rendezett kétszeres UNITER díjas „Az igazság gyertyái” ugyanakkor a közönség kedvence is lett. A darab szerezte meg a legjobb városmajori előadásnak járó díjat is. 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának a Sebestyén Aba által rendezett  produkciója két kategóriában nyert UNITER-díjat: a legjobb, ősbemutatóként színpadra alkalmazott szöveg díját a darab szerzője, Székely Csaba, a legjobb zene és sound design-ért járó díjat pedig Cári Tibor, az előadás zeneszerzője érdemelte ki.

Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

A Városmajori Szabadtéri Színpad SzemlePlusz 2024 Legjobb férfi mellékszereplőnek járó díját Pálffy Tibor, Szakács László és Mátray László a sepsiszentgyörgy Tamási Áron Színház tagjai kapták, a Bocsárdi László által rendezett - „Iráni konferencia” című előadásában nyújtott alakításukért. 

Az Iráni Konferencia is szerzett már más díjat is idén. A Kaposváron tartott Országos Színházi Találkozó zsűrije a legjobb rendezés díját adta át Bocsárdi Lászlónak az előadás színreviteléért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?