Erdélyben lép fel március végén a Budapesti Operettszínház

A 2020-ra, a nemzeti összetartozás évére tervezett, de a koronavírus-járvány miatt elmaradt erdélyi turnét pótolja március végén a Budapesti Operettszínház. A társulat tagjai két városban lépnek fel, operettgálával.

Az előadások az Összetartozunk című programsorozat részei, ezt Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója indította útjára.Fotó: Éder Vera

Március 28-án 19 órától a marosvásárhelyi sportcsarnok, március 30-án 19 órától a sepsiszentgyörgyi sportaréna ad otthont az előadásnak. Az est folyamán a magyar operettirodalom legnépszerűbb szerzőinek, mint pl. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Kacsóh Pongrácz örökzöldjei (Te rongyos élet, Odette belépője, Szép vagy Erdély ország, Szép város Kolozsvár, Szív duett, Vágyom egy nő után, Bordal, Mi kell a férfiaknak?, Szép a huszár, Hej, cigány, stb. ) csendülnek fel a Budapesti Operettszínház szólistái, Fischl Mónika, Kiss Diána, Dancs Annamari, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Peller Károly és Laki Péter előadásában. Közreműködik a Budapesti Operettszínház Énekkara, Balettkara, valamint Zenekara. Vezényel: Pfeiffer Gyula, a gála rendezője: Bori Tamás.

Az esemény társszervezői, partnerei a Marosvásárhelyért Egyesület (Vásárhelyi Forgatag) és a Kónya Ádám Művelődési Ház (Sepsiszentgyörgy), valamint a két város önkormányzata.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?