Először szerveznek világzenei fesztivált Szatmáron

Három nap, három különböző zenei kultúra, három egyedi gasztroélmény – ezt ígérik a május 13-15. közötti időszakra az első szatmári világzenei fesztivál szervezői.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ világzenei utazásra hívja a szatmáriakat és a különleges dallamok iránt érdeklődőket. A Dr. Fátyol Rudolf parkban (Tűzoltótorony körüli tér) szervezik meg az első szatmárnémeti világzenei, azaz world music fesztivált, ahol a résztvevők a három nap alatt három kultúra zenei és gasztronómiai különlegességeivel ismerkedhetnek meg.

Május 13-án, pénteken közel-keleti nap lesz: elsőként a magyar-török együttműködésű, török régizenét és a modern hangzásvilágot ötvöző Nasip Kismet lép színpadra. Ezt követően az isztambuli Light in Babylon közel-keleti dallamokkal varázsolja el a közönséget.

Május 14-ét, szombatot a klezmer zenének szentelik: először lép fel Szatmárnémetiben a világhírű Budapest Klezmer Band. Őket az amszterdami L’ChaiM zenekar követi, akik egyedi és energikus módon képviselik a klezmer zenei stílust.

A fesztivál mediterrán zenei napján, május 15-én, vasárnap a gipsy swinget és manouche swinget játszó magyarországi Canarro melegíti be a közönséget. Az est és a fesztivál fő fellépőjeként a nemzetközi világzenei színtér egyik legismertebb és leghíresebb zenekara, a Barcelona Gipsy balKan Orchestra csap a húrok közé.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A napi belépők ára 20 RON értékben, míg a fesztivál teljes időtartamára szóló bérletek 50 RON értékben válthatóak online, a https://bit.ly/wmf_tickets oldalon. További részletek a fesztivál, illetve a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ Facebook-oldalán olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?