Egyfeszt: Székelyföld legnagyobb összművészeti fesztiválján ünnepli 10. szülinapját a Bagossy Brothers Company

Olyan Bagossy Brothers Company-koncert lesz Gyergyószentmiklóson, amilyet Erdély még nem látott: az együttes hazai pályán ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját – közölték az Egyfeszt összművészeti fesztivál szervezői.

Augusztus 3. és 6. között harmadszor is megtöltik a Gyergyói-medencét kultúrával, zenével, gyermekprogramokkal, mosollyal. Az Egyfeszt összművészeti fesztivál idén olyan programot kínál, amelyben egyszerre mutatja meg a régió értékeit az idelátogatóknak és ad különleges kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget minden résztvevőnek.

Fotók: szervezők

A Bagossy Brothers Company (BBC) is hazalátogat: szülővárosát örvendezteti meg a nyár egyetlen erdélyi koncertjével, amelyhez a szervezők olyan egyedülálló látványvilágot és hangzást biztosítanak, amit nemrégiben Budapesten az MVM Dome-ot megtöltő 20 ezer Bagossy-rajongó átélhetett. A BBC azonban nemcsak egy minden bizonnyal felejthetetlen szombat estére lesz a fesztivál vendége, hanem a rendezvény mind a négy napján adnak magukból valamit a városnak és a fesztiválozóknak. Ők lesznek ugyanis a Hegyilevegő udvar házigazdái, ők töltik meg számukra kedves programokkal, szó lesz itt gasztronómiáról, jégkorongról, csillagászatról és persze zenéről is.

Az Egyfeszt résztvevőinek a BBC mellett Charlie, Kowalsky meg a Vega, Szalonna és bandája, Mano & Gregor, Zdob și Zdub, a Salamon`s Jam Orchestra és még sokan mások zenélnek majd.

Amint a szervezők írják, rengeteg programmal készülnek a családok számára is. Több korosztály kedvencével, a Kaláka együttessel pedig négy napon át számos helyszínen lehet találkozni, akik rendre különféle műsorokkal várják a közönséget.

Nem egy megszokott fesztiváltér várja majd a látogatókat, hiszen a szervezők több helyszínen kínálnak látni- és hallanivalót, hogy a részvevőknek a Gyergyói-medence minél nagyobb részét bemutathassák. Céljuk ugyanis népszerűsíteni azokat a helyi kulturális értékeket, amelyeket a települések és az itt élők képviselnek.

A legfontosabb helyszínek közt a szervezők a Nagyszínpad és a Hegyilevegő udvar mellett a Folkudvart, az Alter udvart, a Jazz udvart, a Színház- és könyvudvart, a Képzőművészeti udvart, a Retró udvart, az Örmény udvart és Gasztró utcát is érdemes kiemelni.

Az idei Egyfeszt arra törekszik, hogy az eseménysor „felhasználóbarát” legyen, a programokat tematizálva állítják össze, hogy mindenki eljuthasson oda, ahol számára érdekes esemény következik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?