banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Egy londoni garázsból került elő Salvador Dalí tíz műve

Tíz Salvador Dalí által aláírt, londoni garázsban talált nyomatot árvereznek el szeptemberben.

Tíz Salvador Dalí által aláírt litográfia került elő egy londoni garázsból – közölte sajtóközleményben az egyesült királyságbeli Hansons Auctioneers aukciósház. A litográfiákat Theo Tobiasse francia festő öt másik litográfiájával együtt találták meg London előkelő Mayfair negyedében.

Forrás: Wikipédia

„Elképesztő lelet volt” – fogalmazott Chris Kirkham, a Hansons Richmond egyik társigazgatója a közleményben. „Meghívtak, hogy becsüljek fel néhány régiséget egy ügyfél otthonában. A látogatás során az eladó elvitt a garázsába, és lám, előkerült ez a kincsesláda a szürrealista litográfiákkal. Körülbelül 50 évig voltak elrejtve és elfeledve. Elég szürreális érzés volt. Soha nem tudhatod, hogy mit fedezel fel egy rutinszerű látogatás során” – idézi szavait a közlemény.

Kirkham szerint a vevő 500 fontért, azaz körülbelül 650 dollárért vásárolta a litográfiákat egy londoni galéria záróárverésén az 1970-es években. Azt tervezte, hogy bekeretezi a műveket, de ezt soha nem tette meg, és végül a garázsban felejtette őket. „Nyugdíjba akar vonulni és külföldre költözni, így most végre a litográfiái is napvilágot látnak az árveréseken” – tette hozzá Kirkham.

Forrás: Hansons Auctioneers aukciósház

Dalí a 20. század egyik leghíresebb művésze volt, aki számos ikonikus művének és maradandó szimbólumának, például az olvadó óráknak és a Homár telefonjának köszönhetően a szürrealizmus jelképévé vált.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?