Dexter dühödt diadala – Dexter: New Blood

Csaknem tíz év szünet után végleg lezárult a dühödt démonjaival dacoló Dexter története, aminek eredeti lezárása finoman szólva is megosztóra sikeredett. De a Showtime jóvoltából a sorozatgyilkos kapott egy második esélyt a méltó búcsúra, a Dexter: New Blood (avagy Új vér, bár a hivatalos magyar cím egyelőre az angol) 10 epizódja meglepően sötét, jól átgondolt és szórakoztató módon pontot tett a sztori végére.

Bár a sorozatgyilkosok mindig is kedvelt témái voltak ponyvaregényeknek, filmeknek, sorozatoknak, ritkának mondhatóak az olyan alkotások, amelyek magát a sorozatgyilkost állítják a középpontba, és a befogadói azonosuláson keresztül a történet hősévé. Márpedig Dexternél pont ez a helyzet: mind Jeff Lindsay könyvei, mind az azokból indult 2006-os Showtime-sorozat egy pszichopata sorozatgyilkosokat gyilkoló sorozatgyilkos szemszögéből mutatja be történeteit, egyfajta fordított krimiként működve, ahol a kérdés nem az, hogy ki a gyilkos, hanem inkább az, hogy szeretnénk-e, ha a hatóságok végre elkapnák.

Talán nem számít igazán spoilernek még azok számára sem, akik esetleg először néznék meg a 2006 és 2013 között nyolc évadot megélt hentelős szériát, hogy ez nem történik meg. Bár az alkotók az utolsó részben szerették volna megölni a főszereplő pszichopatát, ebbe a stúdió nem ment bele, így pedig a sorozat nézői (már azok, akik a negyedik évad után rohamosan lanyhuló történetbe még nem untak bele) egy igazi kecskés-káposztás lezárást kaptak, ami érthető módon egyáltalán nem működött. Úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy most, a sorozatok streaming-aranykorában a Dexternek is jutott egy második esély egy jobban sikerült befejezésre. Olvasd tovább a Filmtetten!

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?