Dániel András 10+1 új meséjével érkezik Erdélybe a Kuflik és az Akármi

A népszerű gyerekkönyv-sorozat alapján készült mozifilm erdélyi és bukaresti vetítései szombaton kezdődnek.

A kuflik és az Akármi 10+1 új történetet tartogat a nézőknek. Jól ismert szereplői szokásos, humoros csetlés-botlásaikkal térnek vissza: Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben. Megtudhatjuk, hogy miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi!

A hét kufli olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új Kuflik-mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogy azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!

A kuflik és az Akármi című mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendező a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza.

Vetítési helyszínek és időpontok:

  • Bukarest, Európa mozi – premier előtti vetítések: február 26-án 12:45-tól és február 27-én 13:00-tól; az esemény a Facebookon elérhető innen, jegyek a mozi eventbook-oldalán válthatók;
  • Kolozsvár, Győzelem mozi – március 4-étől (rendszeres vetítések);
  • Kolozsvár, Művész mozi – március 5-én 16:30-tól (egyszeri vetítés);
  • Marosvásárhely, Cineplexx – premier előtti vetítések: február 26-án és február 27-én 12:15-től; az esemény a Facebookon elérhető innen;
  • Sepsiszentgyörgy, Művész mozi – március 4-étől (rendszeres vetítések);
  • Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház – március 8-án és 9-én egy-egy alkalommal vetítik a filmet;
  • Csíkszereda, Csíki Mozi – március 4-én, 5-én és 6-án, minden nap 17 órai kezdettel vetítik, később rendszeres vetítéseken lehet majd megnézni a filmet; jegyek a bilete.ro oldalon válthatók;
  • Szatmárnémeti, Cinema One – március 4-étől (rendszeres vetítések);
  • Szatmárnémeti, Cineplexx – február 26-án és 27-én 12:15-től lehet megnézni a filmet; az esemény a Facebookon elérhető innen.
    16/9 vagy 1920x1080
    CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?