Nyitás Kolozsváron: meghirdette hétvégi műsorát a Puck Bábszínház

Újra megnyitja kapuit a kolozsvári bábszínház szombaton 11 órától A csillagszemű juhász című előadás, vasárnap 10, valamint 12 órától Az eszes szabólegény (Croitorașul cel isteț) látható, közölte az intézmény.

A csillagszemű juhász az azonos című, ismert népmese színpadi adaptációja, Szabó Attila rendezésében. „Volt egyszer egy király, aki igencsak ostoba parancsokat osztogatott. És volt egy juhászlegény, aki pökött az ostoba parancsokra. Ilyenkor pedig szembe kell nézni a helyzettel. De hát milyen szembe! Bele lehet nézni az igéző szembe anélkül, hogy el ne szédüljünk? Ki lehet-e oltani, elhomályosítani azokat a csillagszemeket? Nem oltja azt ki az ostobaság, nem zárja le a félelem, a medve, az óriás sünök, éles kaszák előtt meg sem rebben. Addig van jó világ, amíg az élet útjait ilyetén csillagszemek igazgatják” – olvasható a beharangozóban.Csillagszemű juhász | fotó: Puck bábszínház

Az előadás zenéjét Csernák Zoltán Samu szerezte, a báb-, díszlet- és jelmeztervező Miareczky Edit, a koreográfus pedig Fosztó András volt. Az ismert történet Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondar Tibor, valamint Kötő Áron előadásában látható. Az ajánlott alsó korhatár 4 év.

Vasárnap, május 9-én, a bábszínház román tagozata várja előadásra a gyerekeket, az Emilia Nechita Svetlana által rendezett, Az eszes szabólegény (Croitorașul cel isteț) című előadással 10, valamint 12 órától.

Jegyeket előadáskezdés előtt 30 perccel lehet váltani a bábszínház pénztárában, illetve felhasználhatók a már megvásárolt bérletek is. Jegyárak: 10 lej gyerekeknek, 40 lej felnőtteknek, 20 lej nyugdíjasoknak, valamint 60 lejbe kerül a 6 belépést biztosító bérlet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?