Online műsorokkal ünnepli 71-ik évfordulóját a kolozsvári bábszínház

Pénteken, február 5-én ünnepli megalakulásának 71-ik évfordulóját a kolozsvári Puck Bábszínház. A román és a magyar tagozat online közvetítéssel ünnepel.

A rendezvénysorozat délelőtt 11 órától kezdődik a román társulat Alfonzó és a boszorkány (Alfonso și vrăjitoarea) című előadásával. Az előadás rendezője Decebal Marin és a négy éves korosztály számára szól.

12 órától a magyar tagozat közvetíti a Kishercegszemmel című nonverbális előadást, melynek rendezője Vadas László. Az előadás a nagyobb korosztály számára szól és Antoine de Saint-Exupéry regényét alapul véve mutatja be az emberi útkeresés különböző szakaszait.

18 órától A bábszínház szülinapja című kisfilmet lehet megtekinteni, amelyet a magyar tagozat munkatársai hoztak létre, kifejezetten az ünnepi alkalomra.

A rendezvénysorozatot a 19 órától kezdődő, A Puck Bábszínház meséinek története című dokumentumfilm zárja. A rövidfilm az elmúlt évek fontosabb mozzanatait foglalja össze, a bábszínház megalapításától napjainkig, ígérik a szervezők.

Az előadások a román és a magyar tagozat Facebook-oldalain követhetőek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?