Magyar szinkronos rajzfilmeket vetítenek a kolozsvári mozikban

A legkisebbeknek kedvez a kolozsvári polgármesteri hivatal legújabb programja, amelynek keretében a Monostor negyedi Dacia és a Mărăști moziban vetítenek magyar nyelvű animációkat és rajzfilmeket május 8–9-én – írja közleményében a Kolozs megyei RMDSZ.

Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere úgy vélte, fontos, hogy a magyar közösség is bekapcsolódjon a város kulturális körforgásába, ezért a városháza által szervezett programok között magyar nyelven is megtekinthető előadások, tárlatok, művek is szerepelnek.

„Ennek első lépése, hogy a kicsik számára elérhetővé tettünk ismert mesefilmeket, amelyeket akár a lakhelyükhöz közel, a lakónegyedükben is megtekinthetnek” – mondta.

A Monostor negyedi Dacia moziban május 8-án, szombaton 13 órától, a Gólyák című egész estés mesefilm, míg vasárnap, május 9-én 13 órától az Állati nagy szökés című animációs film lesz látható, mindkettő magyar nyelven. A Mărăști negyedi moziban, május 8-án és 9-én is 13 órai kezdettel a Táncoló Talpak 2 című mesefilmet vetítik, szintén magyar nyelven.

Az vetítésekre a belépés ingyenes, ám a járványhelyzetre való tekintettel, a maszk viselése és a távolságtartás minden alkalommal kötelező.

Kapcsolódók

Kimaradt?